Testirani prvotimci najtrofejnijeg odbojkaškog kluba u Srbiji




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

FOTO

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore realizovali su testiranje igrača odbojkaškog kluba Vojvodina iz Novog Sada.

OK Vojvodina iz Novog Sada je osnovan 1945. godine aktuelni je osvajač duple krune i najtrofejniji je odbojkaški klub u Srbiji sa 37 trofeja. Nacionalno prvenstvo su osvojili 17 puta, 15 puta su bili pobjednici Kupa Srbije, 4 puta osvojili Superkup, a imaju i jedan trofej Cev Čelendž kupa.

Mjerenju su prisustvovali šef stručnog štaba Siniša Gavrančić, prvi trener Đorđe Đurić, kondicioni trener Aleksandar Jovančević i generalni direktor Nikola Salatić.

Prof. dr Duško Bjelica koji je testiranja obavio sa svojim saradnicima doc. dr Jovanom Gardaševićem i dr Ivanom Vasiljevićem kao i prof. dr Zoranom Miloševićem sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu, naglasio je esencijalni značaj dijagnostike u sportu koja je pokretač svih vrhunskih rezultata. Morfološka dijagnostika odbojkaša predstavlja jednu od ključnih karika za evaluaciju trenažnog procesa, zaključio je profesor Bjelica.

Medijske objave: 

https://www.portalanalitika.me/clanak/testirani-prvotimci-najtrofejnijeg-odbojkaskog-kluba-u-srbiji

https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Sport&clanak=765438&datum=2020-10-28

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.