CSA konferencija najavljena u oktobarskom biltenu HEPA Evropa




CSA konferencija najavljena u oktobarskom biltenu HEPA Evropa

Međunarodna naučna konferencija Crnogorske sportske akademije najavljena je u oktobarskom biltenu HEPA Evropa, Evropske mreža za promociju zdravlja kroz upražnjavanje tjelesne aktivnosti.

Član ove mreže je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore koji je jedan od organizatora ove konferencije.

 „XVIII izdanje međunarodne naučne konferencije održaće se u Cavtatu, u Hrvatskoj, od 8 do 11. aprila 2021. godine, a ove godine se pridružuje i Evropski kongres Federacije međunarodnog fizičkog obrazovanja FIEP. Konferencija će se fokusirati na aktuelne teme iz svih oblasti sportskih nauka i uključuje pozvane govornike, radionice, oralne i poster prezentacije u poljima bioloških i medicinskih nauka, zdravstvenih, bihevioralnih i društvenih nauka, humanističkih, umjetničkig i društvenih sitraživanja, politika i praksi vezane za aktuelne perspektive sporta, fizičke aktivnosti i zdravlja“, navodi se u biltenu HEPA.

Bilten, u čijem prvom izdanju je promovisan i Fakultet, priprema se u saradnji sa Regionalnom kancelarijom Svjetske zdravstvene organizacije Evrope, sa ciljem povećanja i poboljšanja komunikacije sa članovima mreže, kao i ojačavanja vidljivosti organizacije.

Elektronski bilten vodi direktno na sajt CSA konferencije (http://csakademija.me/conference/registration.html), sa pozivom naučnicima mreže da se prijave sa radovima.  

Prezentirani sažeci radova sa konferencije će biti objavljeni u Crnogorskom časopisu za sportske nauke i medicinu (Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine),  koji izdaju Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje na Univerzitetu Crne Gore. Ovaj časopis je indeksiran u svjetskim bazama kao što su WOS, Scopus, Index Copernicus, DOAJ, SCImago, SPORTDiscus, ERIH PLUS, ProQuest, Open Academic Journals Index, Google Scholar, SHERPA/RoMEO, Crossref, NLM Catalog, Islamic World Science Citation Center, i ROAD.

Podsjećamo, u toku konferencije, koja ima tradicionalne aktivnosti, realizovaće se i program „FIEP New Leaders“,  koji ima za cilj da promoviše mlade lidere koji stasavaju u FIEP-u, a održaće se i sastanak nacionalnih koordinatora FIEP-a koji čine predstavnici svih evropskih država.

 

Povezane vijesti: 

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/56574-najprestizniji-naucni-skup-iz-sportskih-nauka-u-dubrovniku-od-2-do-5-aprila-2020-godine 

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/csa-konferencija-najavljena-u-oktobarskom-biltenu-hepa-evropa

https://www.aktuelno.me/crna-gora/csa-konferencija-najavljena-u-oktobarskom-biltenu-hepa-evropa/

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.