Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje UCG u Nikšiću produženo besplatno mjerenje učenika osnovnih i srednjih škola do petka 27. novembra




Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje UCG u Nikšiću produženo besplatno mjerenje učenika osnovnih i srednjih škola do petka 27. novembra

 

FOTO GALERIJA 1

FOTO GALERIJA 2

FOTO GALERIJA 3

FOTO GALERIJA 4

Besplatna antropometrijska testiranja učenika osnovnih i srednjih škola na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, koja su počela 16. novembra, završiće se u petak 27. novembra 2020. godine, u Nikšiću.

Uz strogo poštovanje mjera Nacionalnog koordinacionog tijela i uz pratnju roditelja, saradnici u nastavi ovog fakulteta su testirali učenike prvog, četvrtog, petog i šestog razreda osnovnih škola kao i učenike prvog i drugog razreda srednjih škola.

Odmah nakon mjerenja učenici i roditelji su dobili rezultate o mišićnoj masi, procentulanim vrijednostima potkožnih masti, mineralnom sastavu kostiju, proteinima u tijelu, indeksu tjelesne mase i parametrima metabolizma.

Tokom testiranja koristila se inovativna vaga koja radi na principu bioelektrične impedanse za procjenu tjelesne kompozicije. Riječ je  o najsavremenijem načinu i sa najinovativnijom opremom.

Mjerenje učenika u osmodnevnom periodu, a koji obuhvata populaciju učenika iz Nikšića, nastavak je projekta koji će se realizovati na području cijele Crne Gore.

Sjutra će se testiranje, kao i prethodnih dana, obaviti u periodu od 11 do 17 časova.

Mjerenja će realizovati mr Pavle Malović, mr Marija Bubanja, mr Dragan Baćović i Erol Vrević, saradnici u nastavi sa nikšićkog fakulteta.

 

Povezane vijesti:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1259/objava/93923-besplatno-testiranje-ucenika-uz-mjere-nkt-do-24-11-2020-godine-na-fakultetu-za-sport-i-fizicko-vaspitanje-ucg-u-niksicu

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/do-petka-produzeno-mjerenje-ucenika-osnovnih-i-srednjih-skola

https://www.roditelji.me/blog/2020/11/24/do-petka-produzena-besplatna-mjerenja-ucenika/

https://www.mladiniksica.me/istrazivanje-trenda-gojaznosti-u-toku/

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.