Fakultet za sport i fizičko vaspitanje, 27.11.2020

Na Univerzitetu Crne Gore testirane bivše evropske prvakinje i olimpijske vicešampionke u rukometuX

FOTO ALBUM

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, obavili su danas u Podgorici antropometrijsko mjerenje ženske rukometne reprezentacije Crne Gore koja je počela pripreme za Evropsko prvenstvo u Danskoj koje će trajati od 3. do 20. decembra.

Mjerenjima je prisustvovao i novi selektor “lavica” Kim Rasmusen koji je na početku priprema za prvenstvo Evrope dobio kompletan uvid u indikatore morfološke dijagnostike, procentualne vrijednosti potkožnih i visceralnih masti, skeletne misićne mase, informacije o stepenu hidriranosti, parametrima metabolizma, kao i kompletnoj segmentnoj analizi tijela.

Mjerenja su realizovali prof.dr Duško Bjelica, doc.dr Jovan Gardašević i dr Ivan Vasiljević.

Profesor Bjelica se zahvalio selektoru Rasmusenu i stručnom štabu naše reprezentacije na povjerenju pred prvenstvo Starog kontinenta i izrazio zadovoljstvo elaboracijom rezultata mjerenja.

"Dijagnostika u sportu za predmet mjerenja ima sportistu, metodološki gledano izuzetno složenu dinamičku strukturu sa isto tako složenim antropološkim karakteristikama. Svaki od podsistema u dijagnostici treniranosti sportista mora da bude u funkciji cjelovitog sagledavanja stanja sportiste, što podrazumijeva primjenu interdisciplinarnih postupaka", zaključio je profesor Bjelica.

Medijske objave: 

https://m.cdm.me/sport/rukomet/na-univerzitetu-testirane-bivse-evropske-prvakinje-i-olimpijske-vicesampionke/

https://fosmedia.me/mobile/sport/rukomet/obavljeno-antropometrijsko-mjerenje-rukometasica-crne-gore

https://www.rtnk.me/me/nik%C5%A1i%C4%87/na-ucg-testirane-rukometa%C5%A0ice-crne-gore/

https://www.portalanalitika.me/clanak/na-univerzitetu-crne-gore-testirane-bivse-evropske-prvakinje-i-olimpijske-vicesampionke-u-rukometu

https://mina.news/mina-sport/odradeno-antropometrijsko-mjerenje-rukometasica/

 

Broj posjeta : 313