Dodjela nagrade za Bojana Dubljevića
Dodjela nagrade za Bojana Dubljevića

Košarkašu ekipe "Valensija" iz Španije i reprezentativcu Crne Gore - Bojanu Dubljeviću će u četvrtak, 29. juna, u 11.00, na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, biti uručena Nagrada za izuzetne sportske rezultate na međunarodnom planu i promociju crnogorskog sporta i vrijednosti.

Nagradu dodjeljuje crnogorski naučni časopis „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“

„Redakcija časopisa “Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine” je imala namjeru da dodjelom zlatne plakete, javno promoviše uspjeh mladog crnogorskog sportiste i, na taj način podigne publicitet i promoviše uspjehe naših sportista na međunarodnom planu, kao i da promoviše crnogorski sport, kazao je urednik časopisa prof. dr Duško Bjelica.

 „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“ je jedini crnogorski naučni časopis koji je indeksiran u dvije naprestižnije baze podataka Web of Science i Scopus, čime zazuzima lidersku poziciju kada je riječ o naučnim časopisima.

Dubljević je ove sezone predvodio „Valensiju“ do prve titule prvaka Španije u klupskoj istoriji koja je timu donijela učešće u Evroligi naredne sezone, a proglašen je za najboljeg igrača finalne serije protiv madridskog Reala. Ovog ljeta će predvoditi reprezentaciju Crne Gore na Evropskom prvenstvu.

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića će, u znak poštovanja doprinosa ovog sportiste na međunarodnom planu, ovom prilikom ga upoznati sa sadržajima fakulteta i novinama. Jedan od urednika Časopisa i dekan Fakulteta doc dr Stevo Popović će ga upoznati i sa Centrom za dijagnostiku sportista koji već uveliko radi testiranja crnogorskih timova.

Pozivamo predstavnike medija da prisustvuju događaju i informišu javnost.

ImageNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.