Razmatrana saradnja kompanije CRBC Montenegro Branch i Građevinskog fakulteta




Razmatrana saradnja kompanije CRBC Montenegro Branch i Građevinskog fakulteta

Dekanica Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, prof. dr Marina Rakočević, i pomoćnik generalnog direktora kompanije China Road and Bridge Corporation Montenegro Branch, gospodin Liu Wei, održali su sastanak u cilju dogovora oko stručne saradnje koja će omogućiti studentima master studija da unaprijede svoja stručna znanja.

Dogovoreno je da se do kraja oktobra organizuje obilazak gradilišta autoputa Bar-Boljari, dionica Smokovac - Mateševo, a nakon toga u prostorijama Fakulteta održi stručno interaktivno predavanje na temu izgradnje ove dionice autoputa.  Tema razgovora bila je i mogućnost unapređenja buduće saradnje.

Ova kompanija je bila jedan od sponzora GNP-2016 i GNP2020 - međunarodnih konferencija koje je organizovao Građevinski fakultet UCG u saradnji sa nevladinom organizacijom “Građevinarstvo – nauka i praksa – GNP”. Na sastanku je bilo riječi i o saradnji povodom naredne, VIII konferencije GNP 2022, koja će biti organizovana u martu 2022. godine.

China Road and Bridge Corporation (CRBC) Montenegro Branch, je kompanija koja je specijalizovana za izgradnju infrastrukture, nekretnine i investicije. Podružnica je kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC), jedne od četiri najveće državne građevinske kompanije u Kini, sa fokusom na izgradnju infrastrukture, kao što su autoputevi i mostovi, luke, željezničke pruge, aerodromske piste i tuneli u Kini i inostranstvu.

 

Medijske objave:

http://me.ekapija.com/news/3438603/saradnja-gradjevinskog-fakulteta-i-kompanije-crbc-montenegro-branch-studenti-na-gradilistu-autoputa

https://mina.news/mina-business/razmatrana-saradnja-crbc-montenegro-branch-i-gradevinskog-fakulteta/

https://kodex.me/clanak/242578/razmatrana-saradnja-kompanije-crbc-montenegro-branch-i-gradevinskog-fakulteta

https://www.portalanalitika.me/clanak/razmatrana-saradnja-kompanije-crbc-montenegro-branch-i-gradevinskog-fakulteta

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.