Anja Glogovac - najbolja studentkinja Građevinskog fakulteta za studijsku 2021/22. godinu




Studentkinja Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na smjeru Građevinarstvo, Anja Glogovac (9.33) proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2021/21.

O putu do postizanja cilja, zalaganjima, aktivnostima na fakultetu, motivaciji, planovima za budućnost u profesionalnom smislu i savjetima za buduće kolege razgovarali smo sa njom.

Image"Nagrada za mene predstavlja jedno veliko priznanje i čast je kada su vaš rad i zalaganje prepoznati i okarakterisani kao nešto vrijedno pomena. Osim što imponuje, ova nagrada predstavlja odgovornost i zadatak, jer sada treba stati iza nje i svojim budućim radom potvrditi da je opravdano završila u mojim rukama", rekla je Anja i dodala da će nagradu iskoristiti kao motivaciju i podstrek za dalje uspjehe.

Studentkinja objašnjava da a nije bilo lako uskladiti sve obaveze na fakultetu tokom semestra, ispitni rok i društveni život, ali i da je dobra organizacija ključ svega.

"Ima dosta odricanja, ali smatram da svi u životu moramo znati svoje prioritete i ponašati se u skladu sa tim. Ja znam svoj cilj, a samim tim i put kojim želim da idem, tako da je svako odricanje bilo ulaganje u samog sebe. Takođe, voljeti ono što radiš je jedan od glavnih faktora i vodeći pokretač ka uspjehu", kaže ona.

Studiranje na Građevinskom fakultetu, kako kaže, zahtijeva od konstantan rad. "PoredImage redovnog praćenja nastave i izrade godišnjih zadataka koji se od studenata traže, obavezan je dodatni samoinicijativni napor kako bi se gradivo savladalo i shvatilo na najbolji mogući način".

Anja planira da upiše maste studije, a ako vrijeme ne pokaže drugačije, onda i doktorske studije, najvjerovatnije na Univerzitetu Crne Gore.

"Prvi cilj jeste naravno završiti osnovne studije u roku. Od planova u bliskoj budućnosti imam praksu u inostranstvu za koju sam se prijavila. Nadam se da ću proći selekciju, jer bi to bio ogroman pomak u mojoj karijeri, da pretočim teorijska znanja u praktične projekte", kazuje studentkinja.

Generacijama koje će se u budućnosti opredijeliti za Građevinski fakultet, poručuje: "Građevina vam može pružiti dosta, nepresušni je izvor inspiracije, znanja i izazova, ali, koliko vam pruži, duplo više traži od vas. Ukoliko ste spremni na predan rad i zalaganja uz vjerovanje da se svaki trud isplati, i ako želite da učite od vodećih stručnjaka u zemlji, onda je Građevinski fakultet Univerziteta Crne Gore mjesto za vas".

Medijske objave:

https://www.cgvijesti.net/08/12/2021/anja-glogovac-najbolja-studentkinja-gradjevinskog-fakulteta-svako-odricanje-je-bilo-ulaganje-u-sebe/

https://fosmedia.me/infos/drustvo/anja-glogovac-najbolja-studentkinja-gradevinskog-fakulteta

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/579603/anja-glogovac-najbolja-studentkinja-gradjevinskog-fakulteta-svako-odricanje-je-bilo-ulaganje-u-sebe

https://www.portalanalitika.me/clanak/anja-glogovac-najbolja-studentkinja-gradevinskog-fakulteta-za-studijsku-2021-22-godinu

https://kodex.me/clanak/246658/anja-glogovac-najbolja-studentkinja-gradevinskog-fakulteta

https://www.in4s.net/anja-glogovac-najbolja-studentkinja-gradjevinskog-fakulteta-za-studijsku-2021-22-godinu/

https://www.cdm.me/drustvo/anja-glogovac-najbolja-studentkinja-gradevinskog-fakulteta/

https://www.kolektiv.me/189636/za-primjer-sa-prosjekom-933-anja-je-najbolja-studentkinja-gradjevinskog-fakulteta/

https://mnemagazin.me/2021/12/08/ucg-anja-glogovac-najbolja-studentkinja-gradjevinskog-fakulteta/

https://www.onogost.me/drustvo/niksicanka-najbolja-studentkinja-gradevinskog-fakulteta

 

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.