Dva nova konkursa za studentsku mobilnost




Objavljena su još dva konkursa za mobilnost studenata čime se pruža izvanredna prilika za sticanje međunarodnog iskustva i obrazovanja. Studenti imaju priliku da se prijave za studijski boravak na prestižnom Univerzitetu u Ljubljani i na Univerzitetu Šampanj Arden u Remsu, što predstavlja jedinstvenu šansu za unapređenje akademskog i profesionalnog razvoja.

Prvi konkurs se odnosi na Univerzitet u Ljubljani, jedan od vodećih obrazovnih institucija u Sloveniji, poznat po visokom kvalitetu nastavnog plana i programa, kao i po snažnoj međunarodnoj saradnji.

Sve potrebne informacije o konkursu mogu se pronaći na sljedećem linku: https://www.ucg.ac.me/objava.php?blog_id=19379&objava_id=178388

Drugi konkurs otvara vrata za studijski boravak na Univerzitetu Šampanj Arden u Remsu, Francuska. Ovaj univerzitet je poznat po svojim izuzetnim programima u oblasti humanističkih i društvenih nauka, kao i po svojoj izraženoj internacionalizaciji.

Detalji o konkursu i procesu prijave dostupni su na sljedećem linku:https://www.ucg.ac.me/objava/blog/19379/objava/178390-univerzitet-sampanj-arden-u-remsu-rok-za-prijavu-22-april-2024

Rok za prijavu na oba konkursa je 22. april 2024. godine, što studentima daje dovoljno vremena da pripreme i podnesu svoje aplikacije. Za sva dodatna pitanja i informacije, kandidati se mogu obratiti prodekanu za međunarodnu saradnju na svojim fakultetima.

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.