Obilazak gradilišta u sklopu nastave iz predmeta Organizacija i tehnologija građenja




Obilazak gradilišta u sklopu nastave iz predmeta Organizacija i tehnologija građenja
Studenti III godine osnovnih studija Građevinskog fakulteta su u sklopu nastave na predmetu Organizacija i tehnologija građenja 12. aprila 2024. godine posjetili gradilište stambeno-poslovnog bloka Green Level. Posjetu su, u ime Građevinskog fakulteta, organizovali prof. dr Snežana Rutešić, doc. dr Željka Beljkaš i mr Mladen Gogić, uz podršku kompanije LD Gradnja. 
 
Studenti su na gradilištu imali priliku da vide odličan primjer uređenja gradilišta i izvođenja radova u skladu sa svim neophodnim procedurama i propisima. Od strane odgovornih lica sa gradilišta im je predstavljen projekat izgradnje druge faze kompleksa Green Level i prezentovani do sada završeni radovi i način tehnologije izvođenja i snabdijevanja neophodnim resursima. Pored toga studenti su na licu mjesta imali priliku da vide praktičan primjer fazne izgradnje i sve privremene objekte neophodne za normalno funkcionisanje gradilišta, kao i gradilišnu mehanizaciju. Izvršen je na pojedinim lamelama uvid u zemljane radove, armiračke i tesarske radove na temeljima, fasaderskim radovim, kao i radovima na izlivanju cementnih košuljica i gipsarskim radovima unutar objekata, uz prezentovana iskustva kolega u vezi sa svim fazama investicionog projekta sa aspekta investitora i izvođača radova.
 
Građevinski fakultet se zahvaljuje kompaniji LD Gradnja, naročito koleginici Tamari Jocović, na ukazanom gostoprimstvu i prilici da se studenti našeg fakulteta upoznaju sa izazovima u izvođenju radova na jednom reprezentativnom gradilištu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.