Studijska posjeta i sastanak menadžment tima ERASMUS+ projekta 1Future




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Univerzitetu IUAV, Venecija, u periodu od 16. do 19. aprila 2024. godine je obavljena studijska posjeta i održan sastanak menadžment tima ERASMUS+ projekta Udruženi za održivost – gradeći klimatski otporne zajednice na Zapadnom Balkanu i u Evropskoj uniji („jOiNEd For sUsTainability - bUilding climate REsilient communities in WB and EU, 1FUTURE)“

Univerzitet IUAV je jedan od vodećih univerziteta u Evropi u oblasti arhitekture, dizajna, mode, vizuelnih umetnosti, urbanog i regionalnog planiranja i pozorišta. U okviru studijske posjete predstavljeni su različiti aspekti održivosti na IUAV-u, kroz prezentaciju istraživanja, kurseva i programa mobilnosti. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa održivim objektima IUAV-a.

Na sastancima menadžment tima je sagledan napredak projekta, evaluacija organizovanih aktivnosti, zadataka, rezultata i definisani naredni rokovi i aktivnosti. Partneri na projektu su prezentovali nacrt Objedinjenog izvještaja o sprovedenom istraživanju o održivosti i klimatskim promjenama u zemljama zapadnog Balkana, kao i Plan za klimatske promjene i održivost. Održane su radionice o inoviranju nastavnih planova i programa. Važan segment  bilo je predstavljanje i testiranje platforme 1Future (https://www.1future-platform.com/), čiji je cilj unapređenje saradnje između univerziteta, preduzeća i studenata. Objavljen je prvi poziv za specijalno izdanje časopisa posvećeno projektu 1Future u Albanian Journal of Economy and Business (https://1future.feut.edu.al/wp-content/uploads/2024/05/Call_Special_issue_Onefuture_Final.pdf) i analizirane su mogućnosti saradnje u tom smislu. Održane su radionice o diseminaciji i finansijskom izveštavanju.

Učesnici projekta su imali priliku da prisustvuju dodjeli Globalne nagrade za održivu arhitekturu.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.