Građevinski fakultet, 08.11.2019

Za studente Građevinskog fakulteta 25 stipendija kompanije BEMAKSStudentima završne godine specijalističkih studija Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore kompanija Bemaks dodijelila je 25 stipendija i to: 19 studentima Konstruktivnog smjera, četiri studentima Saobraćajnog smjera i dvije studentima Hidrotehničkog smjera.

Studenti sa Konstruktivnog smjera koji su dobili stipendije su: Asija Čikić, Stefan Kandić, Olivera Vuletić, Jelica Bulatović, Dušan Marković, Strahinja Ilić, Đorđe Đekić, Andrijana Pejović, Milena Barović, Nikola Nenezić, Miljan Ralević, Filip Aleksić, Milenko Nišavić, Vasilije Miranović, Ilija Cirković, Luka Gomilanović, Ognjen Vojinović, Mina Božović i Milovan Zečević; sa Saobraćajnog smjera: Andrija Raković, lija Raković, Lazar Bošković i Ivana Smolović; i sa Hidrotehničkog smjera Vanja Drobnjak i Vuko Raković.

Kompanija Bemaks je i prethodnih godina uručivala stipendije studentima ovog fakulteta i to 22 stipendije za studijsku 2017/2018. godinu  i 26 stipendija za 2018/2019, a ove godine se, kao i prethodne godine dodjeljuju u iznosu od 200 eura, 12 mjeseci počevši od 1. oktobra 2019. godine. 

Direktor kompanije Bemaks Veselin Kovačević kazao je da će se i sljedeće godine nastaviti tradicija dodjele stipendija po novom studijskom programu, to jeste studentima mastera koji predstavljaju završnu godinu.

''Jedini ''preduslov'', a ja mislim da je i prednost, jeste obaveza ovih studenata da po završetku studija potpišu ugovor o pripravničkom stažu, što znači da im je pored stipendije omogućeno da obave pripravnički staž u renomiranoj kompaniji Bemaks'', dodao je Kovačević.

Foto: Luka Đurić

 

 

 

Broj posjeta : 476