Fakultet političkih nauka

Mia Kružić - najbolja studentkinja Fakulteta političkih nauka za studijsku godinu 2021/22.
Studentkinja Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore, na smjeru Medijske studije i novinarstvo, Mia Kružić (10.00) proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za tekuću studijsku 2021/22. godinu.

Sa Miom smo razgovarali o putu do postizanja cilja, zalaganjima, aktivnostima na fakultetu, motivaciji, planovima za budućnost u profesionalnom smislu i savjetima za buduće kolege.

Image"Neprocjenljiv i poseban osjećaj ponosa obuzeo me je u trenutku kada sam saznala da sam proglašena za najboljeg studenta Fakulteta političkih nauka. Ova nagrada za mene predstavlja izuzetnu čast, dodatnu motivaciju, ali i obavezu da zadržim i osnažim  svoju posvećenost, da opravdam povjerenje onih koji smatraju da sam ga zaslužila", objašnjava studentkinja.

Kaže da je jako posećena i predana studentskim obavezama, te zbog toga često nailazi na nerazumijevanje okoline. "Kada pred sobom imate jasan cilj, zalaganja i odricanja ne predstavljaju problem, naprotiv donose zadovoljstvo", kazala je ona.

Studentkinja objašnjava da je u okviru Medijskih studija i novinarstva organizovano obavljanje prakse u štampanim, onlajn, te elektronskim medijima. "Praktična znanja u štampi i na portalu koja sam do sada stekla pomogla su mi da naučeno primijenim na realne životne situacije i prođem veoma korisnu obuku".

U predstojećem periodu, kako govori, želi ostati posvećena fakultetskim obavezama, ali se istovremeno nada i pronalaženju svake mogućnosti da i van Fakulteta nauči nešto novo. 

"Studiranje namjeravam nastaviti ovdje gdje sam ga i započela, na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, jer sam u potpunosti zadovoljna onim što mi je na ovom Fakultetu pruženo. Kada to kažem mislim na studijski program, način i organizaciju rada, posvećenost profesora, asistenata, kao i dobre, prijateljske odnose među studentima", dodaje Mia.

Budućim kolegama poručuje: "Fakultet političkih nauka Univerziteta Crne Gore pruža sjajne prilike za sticanje različitih iskustava i stvara medijski i politički pismene, društveno veoma odgovorne ljude. Ako želite unaprijediti vaše kritičko mišljenje, njegovati formu dijaloga i otvorenost, svakako nam se pridružite".

 

Medijske objave:

https://kodex.me/clanak/245544/mia-kruzic-najbolja-studentkinja-fakulteta-politickih-nauka-za-studijsku-godinu-2021-22

https://www.cdm.me/drustvo/mia-kruzic-najbolja-studentkinja-fakulteta-politickih-nauka/

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/342316/mia-kruzic-najbolja-studentkinja-fakulteta-politickih-nauka.html

https://www.portalanalitika.me/clanak/ucg-mia-kruzic-najbolja-studentkinja-fpn-za-studijsku-godinu-2021-22

https://fosmedia.me/infos/drustvo/mia-kruzic-najbolja-studentkinja-fakulteta-politickih-nauka

https://www.dnevne.me/Dru%C5%A1tvo/-/mia-kruzic-najbolja-studentkinja-fakulteta-politickih-nauka-22-11-2021-09-20-56

https://makanje.me/clanak/9027

 

Broj posjeta : 104

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.