Radionica za studente o izvještavanju baziranom na modelu pristupa invaliditetu zasnovanom na ljudskim pravima




Udruženje mladih sa hendikepom Crne Gore (UMHCG) u okviru projekta P(O)(S)tupc(I)ma do pravde OSI koji je finansijski podržan od strane Ministarstva ljudskih i manjinskih prava organizuje Radionicu  za studente o izvještavanju baziranom na modelu pristupa invaliditetu zasnovanom na ljudskim pravima.

Planirano je da se Radionica održi u Podgorici, 28. septembra 2023, u Press sali Skupštine Glavnog grada Podgorice, s početkom u 11.00 časova.

Cilj ove aktivnosti je doprinijeti povećanju informisanosti i specifičnih znanja budućih novinara/ki, radio i TV reportera/ki i urednika/ca o modelima pristupa invaliditetu, što će, između ostalog, doprinijeti adekvatnom i kvalitetnom medijskom izvještavanju, odnosno pravilnom tumačenju i razumijevanju osnovnih pojmova u oblasti invaliditeta, čime će se ujedno uticati i na primjenu i poštovanje prava OSI. Detaljnije informacije o Radionici dostupne su na sljedećem linku: http://skr.rs/

Učešće na Radionici mogu uzeti studenti/kinje političkih nauka s invaliditetom i studenti/kinje bez invaliditeta – smjer medijske studije i komunikologija (FPN, UDG i ostali privatni fakulteti u okviru kojih postoji smjer žurnalistika/novinarstvo), ali isto tako i svi/e studenti/kinje društvenih nauka, kao i zainteresovani/e novinari, TV i radio reporteri, urednici/e. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.