Predavanje profesora Fernanda Kasala Bertoa sa Univerziteta u Notingemu na temu: Kriza reprezentativne demokratije i uspon anti-establišment partija




Predavanje profesora Fernanda Kasala Bertoa sa Univerziteta u Notingemu na temu: Kriza reprezentativne demokratije i uspon anti-establišment partija

U petak, 16. novembra u 11 časova, na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore održaće se predavanje profesora Fernanda Kasala Bertoa sa Univerziteta u Notingemu na temu: Kriza reprezentativne demokratije i uspon anti-establišment partijaPredavanje se održava pod pokroviteljstvom EU info centra i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori i otvoreno je za studente i javnost. 

Fernando Kasal Bertoa je vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka i međunarodnih odnosa Univerziteta u Notingemu (Velika Britanija). On je jedan od direktora Istraživačkog centra za proučavanje političkih partija i demokratije REPRESENT kao i član OSCE/ODIHR grupe eksperata za političke partije, saradnik IDEA – organizacije za proučavanje izbora i ekspert Venecijanske komisije. 

Njegov rad je objavljen u nizu visokorangiranih časopisa, uključujući Journal of Politics, European Journal of Political Research, Sociological Methods and Research, Electoral Studies, West European Politics Democratization).

Dobitnik je niza profesionalnih nagrada za dosadašnji rad, uključujući AECPA nagradu za najbolji naučni članak u 2018. godini.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.