Studenti novinarstva na treningu prevencije ekstremizma




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti smjera Medijske studije i novinarstvo učestvuju na trodnevnom treningu “Mediji u prevenciji i suzbijanju nasilnog ekstremizma”, koji organizuje Forum mladi i neformalna edukacija (Forum MNE).

Treningu prisustvuju i predstavnici civilnog sektora, te novinari lokalnih i nacionalnih medija. Cilj je uključivanje učesnika u programe prevencije i suzbijanja nasilnog ekstremizma.

Studenti su se upoznali s pojmovima kao što su: ekstremizam, radikalizam, terorizam, nacionalizam, razlikama između ovih pojava, te njihovim uzrocima i posljedicama. Takođe, bilo je riječi o pravilnom izvještavanju o nasilnom ekstremizmu, u skladu s Kodeksom novinara Crne Gore. 

Trening traje još sjutra, 29. oktobra. Sprovodi se u okviru projekta „Zajednice na prvom mjestu: Kreiranje hub-a organizacija civilnog društva koji će se baviti pitanjem nasilnog ekstremizma - od prevencije do reintegracije“. Ovaj projekat Forum MNE sprovodi s partnerskim organizacijama iz regiona, a uz finansijsku podršku Evropske unije i Ministarstva javne uprave Crne Gore.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.