Značajna podrška Fakultetu političkih nauka od strane OEBS-a - Odsjeku za novinarstvo 21 laptop i tri kamere




Značajna podrška Fakultetu političkih nauka od strane OEBS-a - Odsjeku za novinarstvo 21 laptop i tri kamere

Misija OEBS-a u Crnoj Gori isporučila je 21 laptop i tri profesionalne kamere Odsjeku za novinarstvo Fakulteta političkih nauka u Podgorici. 

"Donacija je dio aktivnosti Misije čiji je cilj jačanje praktične nastave novinarstva na Univerzitetu Crne Gore'', navode iz OEBS-a.

Šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije je kazala da će tehnička oprema dodatno doprinijeti razvoju praktičnih vještina studenata i pripremiti ih da održavaju visoke standarde novinarstva u proizvodnji medijskog sadržaja pod promjenljivim i izazovnim okolnostima

Davije je dodala da se „ovaj pristup poklapa sa naporima Misije da ojača kapacitete institucija povezanih sa medijima u pružanju praktičnih kurseva usavršavanja, u skladu sa potrebama brzog rasta informacionih tehnologija i nastanka konvergentnih redakcija“.

Ona je rekla da je „digitalno stručni i kvalifikovani novinari, pridržavajući se najviših standarda etičkog novinarstva, doprinose dobro informisanom društvu“.

''Misija podržava programe za unaprjeđenje sposobnosti novinara da koriste savremenu tehničku opremu, što je posebno važno u novom radnom okruženju, nastalom kao rezultat trenutne pandemije'', kazali su iz OEBS-a.

Sa Fakulteta političkin nauka su se zahvalili na značajnoj pomoći i kazali da je ovim vidom saradnje Fakultet političkih nauka vidi dodatnu vrijednost praktičnom radu na studijskom programu Medijske studije i novinarstvo.

Izvor: OSCE Mission to Montenegro

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.