RADIONICA - "Izazovi uspostavljanja Naučno-tehnološkog parka u Crnoj Gori"




Poštovani profesori, naučnici, istraživači i studenti,

 

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo da učestvujete na radionici „Izazovi uspostavljanja Naučno-tehnološkog parka u Crnoj Gori“, koju Ministarstvo nauke organizuje u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore u zgradi Rektorata, Plava sala, 10. maja 2018. godine, sa početkom u 9:00 časova.

 

Uspostavljanje Naučno-tehnološkog parka (NTP) u Podgorici, zajednički projekat Ministarstva nauke i Univerziteta Crne Gore, jedan je od strateških prioriteta Vlade Crne Gore, ali i jedan od najznačajnijih naučnoistraživačkih i inovativnih projekata koji bi trebalo da objedini preduzetničke, inovativne, naučne i privredne kapacitete i ostvari jaku vezu sa lokalnim i regionalnim biznis centrima, inkubatorima i klasterima.

 

Kako je pred nama jako zahtjevna godina u pogledu pripreme tehničke dokumentacije za ovaj projekat, ali i pravnog uspostavljanja NTP, formiranja menadžmenta i definisanja programa podrške i obuka, imamo namjeru da okupimo sve relevantne aktere u ovom procesu, počev od partnerskih institucija, do potencijalnih korisnika ovih programa - naučnika, studenata, start-up i preduzeća, kako bismo razmijenili iskustva i mišljenja, zajednički identifikovali sve predstojeće izazove i predložili budući plan aktivnosti.

 

Predavač na radionici biće gdin Janko Burgar, ekspert za razvoj biznis modela u jednoj od najpoznatijih brzorastućih firmi u Sloveniji, CosyLab-u, i bivši državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i Ministarstvu javne uprave Slovenije. G-din Burgar će predstaviti preduzetnički i start-up ekosistem u Sloveniji, kao i njihovo iskustvo uspostavljanja NTP i u diskusiji sa učesnicima radionice ukazati na moguća rješenja aktuelnih izazova uspostavljanja ove infrastrukture u Crnoj Gori.

 

Imajući u vidu značaj ove radionice u kontekstu zajedničnog definisanja koncepta i budućih aktivnosti NTP u Crnoj Gori, nadamo se da ćete nam se pridružiti svi vi koji se bavite oblašću primijenjenih i razvojnih nauka.

 

Učešće je potrebno potvrditi na sljedeću e-mail adresu: marijeta.barjaktarovic@mna.gov.me.

 

Očekujemo vas!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.