Fakultet političkih nauka, 07.03.2019

STIPENDIJE VLADE REPUBLIKE SLOVAČKEObavještavamo zainteresovane kandidate o mogućnosti konkurisanja za stipendije koje Vlada Slovačke dodjeljuje u okviru Nacionalnog programa stipendija za podršku mobilnosti, namijenjenih studijskim, istraživačkim, umjetničkim i predavačkim boravcima u akademskoj 2019/2020. godini.

 

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 30. APRIL 2019. GODINE DO 16 SATI, po centralno-evropskom vremenu, a boravak će se realizovati u okviru akademske 2019/2020. godine.

 

Prijave se podnose online, na internet stranici www.stipendia.sk [1] odnosno www.scholarships.sk [2] .

 

Ovaj stipendijski program Vlade Slovačke Republike osmišljen je kao podrška mobilnosti za inostrane studente, doktorante, univerzitetske profesore, nastavnike, istraživače i umjetnike, omogućavajući im boravak na slovačkim univerzitetima i slovačkim istraživačkim organizacijama. Studenti i doktorandi mogu aplicirati i za dodatak za putne troškove.

 

Sljedeći rok za podnošenje aplikacija biće 31. oktobar 2019. godine i biće fokusiran na boravke u ljetnjem semestru akademske 2019/2020. godine.

 

Za dodatna pitanja i pojašnjenja u vezi s ovim Programom, načinom konkurisanja, kao i ostalim detaljima, zainteresovani kandidati se mogu obratiti direktno administratoru, gospodinu Lukáš Marcin-u, na: lukas.marcin@saia.sk