Međunarodna naučna konferencija povodom 170 godina vojne reforme crnogorske vojske
Međunarodna naučna konferencija povodom 170 godina vojne reforme crnogorske vojske

U okviru proslave jubileja Univerziteta Crne Gore, Istorijski institut u saradnji s Ministarstvom odbrane organizuje međunarodnu naučnu konferenciju pod nazivom "170 godina vojne reforme crnogorske vojske (1854-2024)". Konferencija je zamišljena kao platforma za istoričare, stručnjake iz oblasti odbrane i međunarodne goste da razmijene znanja i iskustva o značajnim promjenama u vojnoj strukturi Crne Gore kroz istoriju.

Svečano otvaranje konferencije zakazano je za 5. jun 2024. godine, u 9.30 sati, u zgradi Rektorata Univerziteta Crne Gore, dok će drugi deo radnih sesija biti održan u kasarni "Milovan Šaranović" u Danilovgradu. Ovo će biti prilika da se istraži kako su vojne reforme uticale na razvoj crnogorske države i njenih oružanih snaga.

Na otvaranju skupa govoriće direktor Istorijskog instituta Radenko Šćekić i državni sekretar Ministarstva odbrane Marko  Marković.

Pozivamo sve zainteresovane da se da se aktivno uključe u diskusije i da svojim prisustvom obogate dijalog na temu vojne istorije i reforme.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.