Nagrada Sajma Istorijskom institutu za izdavački poduhvat




Nagrada Sajma Istorijskom institutu za izdavački poduhvat

Istorijski institut Univerziteta Crne Gore, juče je, na XIV Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja, nagrađen za izdavački poduhvat za knjigu Berlinski ugovor 1878.

Žiri, koji su činili predsjednik Siniša Jelušić i dva člana, Slavica Perović i Marina Vešović, naveli su u obrazloženju da ova knjiga s pravom može da se uvrsti u izdavački poduhvat.

U obrazloženju žirija povodom dodjele priznanja za navedenu publikaciju, čija sadržina i važnost u istorijskim razmjerama odgovaraju njenoj opremi i reprezentativnosti, navedeno je da Istorijski institut „tako nastavlja naučnu misiju objavljivanja važnih istorijskih knjiga, autorskih djela, istraživanja i publikacija rijetke građe“.

Izdanje ove knjige podržale su Ambasada Crne Gore u SR Njemačkoj i Ambasada SR Njemačke u Crnoj Gori, dok je štampanje dijela tiraža donatorski pomoglo Humboltovo društvo. Izdanje pripada biblioteci Istorijskog instituta Univerziteta Crne Gore „Jubileji 140. godina od održavanja Berlinskog kongresa 1878. i prvog sticanja nezavisnosti Crne Gore“.

Na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga, koji je održan od 4. do 11. aprila, Univerzitet Crne Gore se, kroz zajednički nastup sa organizacionim jedinicama, predstavio sa svojom bogatom i raznovrsnom izdavačkom produkcijom iz raznih oblasti nauke i umjetnosti. Osim prezentacije izdavačke djelatnosti, Sajam je bio i pogodna prilika da se Univerzitet predstavi zainteresovanoj javnosti, a prije svega potencijalnim studentima pred novu školsku godinu.

 

https://portalanalitika.me/clanak/331482/nagrada-istorijskom-institutu-za-izdavacki-poduhvat

http://www.antenam.net/kultura/116754-nagrada-sajma-istorijskom-institutu-za-izdavacki-poduhvat

http://mondo.me/a739374/Info/Drustvo/Nagrada-Istorijskom-institutu-za-izdavacki-poduhvat.html

https://www.mina.news/crnagora/istorijskom-institutu-nagrada-za-izdavacki-poduhvat/



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.