COST radni sastanak u Lisabonu




COST radni sastanak u Lisabonu

U okviru COST akcije pod nazivom: "Translational Control in Cancer European Network (TRANSLACORE)", CA21154, dr Maša Ždralević, naučni saradnik na Institutu za napredne studije UCG, učestvovala je na radnom sastanku u Lisabonu, Portugalija, od 20-21. marta 2023. godine. TRANSLACORE mreža okuplja eminentne naučnike i ljekare iz različitih oblasti vezanih za biologiju kancera, bioinformatiku i nanotehnologije, sa ciljem boljeg razumijevanja kontrole genske ekspresije na nivou translacije u kancerskim oboljenjima, i njenog potencijalnog korišćenja za razvoj novih terapeutskih modaliteta.

TRANSLACORE konzorcijum čine renomirani univerziteti i naučni instituti, sa pristupom najmodernijim istraživačkim infrastrukturama, okupljeni oko ideje translacije bazičnih akademskih istraživanja biologije kancera ka poboljšanju zdravlja kancerskih pacijenata.

U okviru projekta postoje brojne mogućnosti za saradnju i mobilnost, pogotovu za doktorande i postdoktorande, i sve relevantne informacije o ovom projektu mogu se naći na sledećoj web adresi: https://www.cost.eu/actions/CA21154/. Za eventualna dodatna pitanja i informacije, svi zainteresovani mogu kontaktirati dr Mašu Ždralević (masaz@ucg.ac.me), koja je član upravljačkog odbora akcije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.