Prirodno-matematički fakultet

Memorandum o saradnji PMF-a i IPC Tehnopolis
Memorandum o saradnji Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i  Inovaciono-preduzetničkog centra Tehnopolis iz Nikšića, juče su potpisali dekan Fakulteta, prof. dr Predrag Miranović i izvršni direktor IPC Tehnopolis, Ratko Bataković.
 
Memorandum, kojim je zvanično započeta dugoročna saradnja ove dvije institucije, odnosi se između ostalog na zajedničke projekte, aktivnosti, događaje ali i razmjenu primjera dobre poslovne prakse.
 
Pored saradnje u oblasti biološko-hemijske analitike, planirana je i saradnja u oblasti IT-tehnologija, tehnologija 3D štampanja i slično.
 
Na ovaj način, studentima i zaposlenima na Prirodno-matematičkom fakultetu pružena je značajna podrška korišćenja kapaciteta koje IPC Tehnopolis posjeduje, a sa druge strane, implementacijom zajedničkih znanja i logistike ove dvije institucije stvoriće se mogućnost dobijanja veoma značajnih domaćih i međunarodnih projekata. 
 
Pored dekana Miranovića, u ime PMF-a, IPC Tehnopolis su posjetili i prodekanka za nauku i međunarodnu saradnju prof. dr Slađana Krivokapić i prodekan za nastavu doc. dr Miljan Bigović. Tokom posjete, upoznali su se sa radom Centra i obišli sve infrastrukturne kapacitete.
 
Pored izvršnog direktora Tehnopolisa, gospodina Batakovića, na sastanku su učestvovali i pomoćnica direktora Vanja Zorić-Šundić i koordinator Centra za programske aktivnosti, istraživanja i razvoj Đorđije Brkuljan.
 
Dekan Miranović je upoznao kolege iz Tehnopolisa sa misijom Prirodno-matematičkog fakulteta, projektima, naučnim djelatnostima, dok je direktor Bataković gostima predočio čime se to sve Tehnopolis bavi, kakva je njegova organizacija i na koji način je podijeljena djelatnost unutar samog centra.
 
Medijske objave:
 
 

Dokumenti

Broj posjeta : 653

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.