Nagrade za 63 najuspješnija takmičara Olimpijade znanja 2022




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

FOTO GALERIJA

Dekan Prirodno-matematičkog fakulteta prof. dr Predrag Miranović danas je svečano uručio diplome i simbolične nagrade za 63 najuspješnija takmičara Olimpijade znanja 2022 u Rektoratu Univerziteta Crne Gore.

Nagrađeni su osnovci i srednjoškolci sa najboljim rezultatima u znanju iz  matematike, fizike, biologije, hemije i programiranja.

Dekan Miranović kazao je da, kao neko ko je davno bio na mjestu svih mladih ljudi koji danas krase salu Rektorata, smatra da njih, talentovanu i pametnu djecu, treba što ranije dovesti u vezu sa naukom i na taj način ih izvesti na pravi put.

„Društvena odgovornost i obaveza Univerziteta Crne Gore je da popularizuje nauku i podstiče naučni podmladak, zbog čega svake godine i organizujemo Olimpijadu znanja i ovu svečanost kako bi smo na kraju promovisali najbolje đake svima kao primjer koji treba slijediti“, dodao je on.

Olimpijada znanja odvija se tradicionalno pod pokroviteljstvom Rektora Univerziteta Crne Gore,  Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore,  Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, kompanije doMEn i Društva matematičara i fizičara Crne Gore.

Dodjeli su prisustvovali rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović i direktor kompanije doMEn Predrag Lešić.

Predstavnik kompanije HRS Technology dodijelio je najbolje plasiranim takmičarima devet laptopova.

Spiskovi nagrađenih učenika na Olimpijadi znanja 2022 nalaze OVDJE

 

antenaM.net

gradski.me

aktuelno.me

Danonline



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.