Prirodno-matematičkom fakultetu odobrena četiri bilateralna projekta sa Slovenijom




Prirodno-matematičkom fakultetu odobrena četiri bilateralna projekta sa Slovenijom

Na Konkursu za sufinansiranje naučne i tehnološke saradnje između Crne Gore i Republike Slovenije četiri projekta sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore pozitivno su ocijenjena, i biće sufinansirana za period 2023–2024. godine:

  1. Ruderalna vegetacija Crne Gore, Prirodno-matematički fakultet UCG i Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU), Biološki inštitut Jovana Hadžija; rukovodioci Danijela Stešević i Filip Küzmič.
  2. Savremene teme o Vinerovom indeksu, Prirodno-matematički fakultet UCG i Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu, Laboratorij za kompleksne sisteme in podatkovne znanosti; rukovodioci Goran Popivoda i Riste Škrekovski.
  3. Hamiltonitet i savršena sparivanja u proizvodu grafova, Prirodno-matematički fakultet UCG i Inštitut za matematiko, fiziko in mehaniko; rukovodioci Žana Kovijanić Vukićević i Simon Špacapan. 
  4. Optimizacija mreža povezanih oscilatora i primjene u mašinskom učenju, Prirodno-matematički fakultet UCG i Inštitut za matematiko i Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu; rukovodioci Nevena Mijajlović i Zoran Levnajić. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.