Dan otvorenih vrata 2023




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Karijerni centar Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta Crne Gore (SPUCG) organizovao je 15. marta 2023. godine manifestaciju “Dan otvorenih vrata”, namijenjenu prvenstveno maturantima srednjih škola u Crnoj Gori,  a koja je održana u Univerzitetskom sportskom kulturnom centru.

Zainteresovani učenici su upoznati sa studijskim programima Prirodno-matematičkog fakulteta, kao i sa perspektivom i mogućnostima njihovog usavršavanja. Predstavljeni su im i programi mobilnosti koji su aktivni na Prirodno-matematičkom fakultetu, kao i uslovi i mogućnosti nastavka studija kod nas i u inostranstvu.

Naši studenti su učenicima otklonili sve nedoumice vezane za studiranje na Prirodno-matematičkom fakultetu i dali dodatne informacije o tome šta mogu očekivati i šta se od njih očekuje na studijama. Saradnici Marija Kaluđerović, Marina Šoškić, Aleksandar Plamenac, Marija Došljak, Anđela Mijanović, Krsto Ivanović, Stevan Đurđević, Anton Đokaj, Nikola Konatar, Velibor Došljak, Velimir Ćorović, Marija Došljak, Vladimir Ivanović i Kosta Pavlović, kao i pripravnice na Prirodno-matematičkom fakultetu Ivona Nedić i Milica Antić odgovarali su na pitanja maturanata o poslu nakon završenih studija, postdiplomskim studijama, naučnoj angažovanosti i perspektivama koje nudi studiranje i bavljenje naukama, koje se izučavaju na Prirodno-matematičkom fakultetu. Učenici su dobili i štampanu brošuru sa dodatnim informacijama o fakultetu.

Pored studenata i saradnika, dekan, prodekan, rukovodioci studijskih programa i profesori našeg fakulteta bili su prisutni na štandu i sa zainteresovanim učenicima su podijelili svoja iskustva i odgovarali na njihova pitanja.

Kako je izgledao dio manifestacije, možete pogledati na odabranim fotografijama u prilogu.

Koordinator ,,Dana otvorenih vrata" za PMF



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.