Potpisan Memorandum o saradnji između Prirodno-matematičkog fakulteta i Centra za ekotoksikološka ispitivanja (CETI)
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U prostorijama Prirodno-matematičkog fakulteta je 17.06.2024. godine potpisan Memorandum o saradnji između Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore i Centra za ekotoksikološka ispitivanja Crne Gore (CETI). Memorandum su, u ime institucija kojima rukovode, potpisali dekan Prirodno-matematičkog fakulteta,  prof. dr Miljan Bigović i izvršni direktor CETI-ja , Zoran Vučinić.

Potpisivanjem ovog dokumenta, nastavljena je dugogodišnja saradnja između naše dvije institucije. Dodatni cilj potpisivanja Memoranduma je uspostavljanje naučne, stručne i tehničke saradnje između ovih institucija u područjima koja su od zajedničkog interesa kao i definisanje okvira, načela i modaliteta uzajamne saradnje sa ciljem njenog efikasnijeg i potpunijeg ostvarivanja. Značaj ovog dokumeta je i nastavak realizacije studentskih posjeta laboratorijama Centra za ekotoksikološka ispitivanja, čime će se oni dodatno edukovati u realizaciji praktičnih znanja i vještina, o kojima uče i koje stiču na većem broju kurseva iz oblasti fizike, biologije i hemije. 

Potpisivanju Memoranduma prisustvovala je Danijela Bekrić, direktor Sektora za laboratorijsku dijagnostiku i zaštitu od zračenja u CETI-ju.Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.