Prirodno-matematički fakultet, 09.03.2019

Stručna praksa za studente PMF-a u CKBX

Crnogorska komercijalna banka ad Podgorica, članica OTP Grupe, Vas poziva da učestvujete u Programu stručne prakse 2019!

Ako ste:

  • Ambiciozni, proaktivni, kreativni;
  • Zainteresovani da steknete praktične vještine i iskustvo u radu sa najsavremenijim tehnologijama
  • Zainteresovani da radite u timu sa stručnjacima iz oblasti informacionih tehnologija i digitalnog bankarstva
  • Zainteresovani za rad u Banci;

Pošaljite svoj CV na: hroffice@ckb.me

Ovo je jedinstvena prilika da istražite svoj unutrašnji potencijal, da svoje znanje i kreativne ideje primijenite u praksi, uz podršku stručnih mentora, i na taj način steknete dragocjeno iskustvo za razvoj dalje karijere.

Stručna praksa traje 3 mjeseca, sa fleksibilnim radnim angažovanjem, uvažavajući Vaše obaveze prema Fakultetu, pri čemu će se praksa priznati kao dio odgovarajućeg predmeta.

Vaša posvećenost, kreativnost i doprinos tokom stručne prakse biće prepoznati tako što će najbolji dobiti priliku za zaposlenje!

U toku perioda prakse studenti će imati mogućnost da se upoznaju sa sledećim IT sistemima:

IT operativni sistem Banke

Upoznavanje sa modernim tehnologijama i naprednim IT mrežnim i sistemskim okruženjima, virtualizacijskim platformama, monitoring alatima, ATM i POS sistemima, kao i operativnim procedurama rada u konkretnim službama: IT infrastrukture, Kartične infrastrukture, IT ServiceDesk-a. Steknite praksu u radu na sistemima najprestižnijih kompanija, kao što su: Microsoft, Cisco, VMware, IBM, Dell, HP, Epson i mnogi drugi.

Core sistem Banke

Stručna praksa u Odeljenju IT razvoja za CORE sistem obuhvata:

  • upoznavanje procesa u Banci iz ugla IT razvoja
  • tehnicka realizacija aplikacija na Oracle platformi
  • učešće u različitim fazama razvoja software-a

eBanking, Call Centar, Web Site i DMS sistemi Banke

Upoznavanje sa tehničkim okruženjem (aplikacije i višeslojna arhitektura koja uključuje aplikativne, web i database servere) i administrativnim aktivnostima koje se odnose na upravljanje konfiguracijama, implementiranjem i testiranjem novih funkcionalnosti, deployment-om i integracijom sa ostalim IT sistemima.

U sklopu eBanking sistema se nalaze web aplikacija za Internet bankarstvo i mobilne aplikacije za Android i iOS.

Card Processing sistem Banke

Crnogorska Komercijalna Banka, kao jedan od lidera na crnogorskom bankarskom tržištu, posjeduje jedina In House Processing Centar sa implementiranim savremenim tehnologijama za procesiranje, autorizovanje, kao i operacije kliringa platnih kartica u međunarodnim kartičnim šemama Visa, MasterCard, Amex i Diners, po najvisočijim PCI DSS bezbjedonosnim standardima, a na Hewlett-Packard Itanium NonStop serverima. U svakodnevnom radu, kroz projekte implementacije najnovijih tehnoloških rješenja za kartice, aplikacije za plaćanje na WEB platformama, kao i na svojoj mreži POS terminala i bankomata, možete se sresti sa specifičnim znanjima kao što su tehnologije za bezkontaktna plaćanja, Visa i Mastercard SecurePayment tehnologije plaćanja na internetu, plaćanja preko Wallet-a na telefonu, a uz to usvojiti i znanja iz oblasti kriptografije, programiranja u TAL-u , PHP, Java, ASP.NET, NonStop Sql, kao i saznati kako putuju podaci dok plaćate CKB karticom bus u Londonu ili kako se verifikuje PIN koji niko ne zna, pa čak ni Banka.

Vaše prijave za stručnu praksu očekujemo do 31.03. 2019. godine!