Stručna praksa za studente PMF-a u CKB




Stručna praksa  za studente PMF-a u CKB

Crnogorska komercijalna banka ad Podgorica, članica OTP Grupe, Vas poziva da učestvujete u Programu stručne prakse 2019!

Ako ste:

  • Ambiciozni, proaktivni, kreativni;
  • Zainteresovani da steknete praktične vještine i iskustvo u radu sa najsavremenijim tehnologijama
  • Zainteresovani da radite u timu sa stručnjacima iz oblasti informacionih tehnologija i digitalnog bankarstva
  • Zainteresovani za rad u Banci;

Pošaljite svoj CV na: hroffice@ckb.me

Ovo je jedinstvena prilika da istražite svoj unutrašnji potencijal, da svoje znanje i kreativne ideje primijenite u praksi, uz podršku stručnih mentora, i na taj način steknete dragocjeno iskustvo za razvoj dalje karijere.

Stručna praksa traje 3 mjeseca, sa fleksibilnim radnim angažovanjem, uvažavajući Vaše obaveze prema Fakultetu, pri čemu će se praksa priznati kao dio odgovarajućeg predmeta.

Vaša posvećenost, kreativnost i doprinos tokom stručne prakse biće prepoznati tako što će najbolji dobiti priliku za zaposlenje!

U toku perioda prakse studenti će imati mogućnost da se upoznaju sa sledećim IT sistemima:

IT operativni sistem Banke

Upoznavanje sa modernim tehnologijama i naprednim IT mrežnim i sistemskim okruženjima, virtualizacijskim platformama, monitoring alatima, ATM i POS sistemima, kao i operativnim procedurama rada u konkretnim službama: IT infrastrukture, Kartične infrastrukture, IT ServiceDesk-a. Steknite praksu u radu na sistemima najprestižnijih kompanija, kao što su: Microsoft, Cisco, VMware, IBM, Dell, HP, Epson i mnogi drugi.

Core sistem Banke

Stručna praksa u Odeljenju IT razvoja za CORE sistem obuhvata:

  • upoznavanje procesa u Banci iz ugla IT razvoja
  • tehnicka realizacija aplikacija na Oracle platformi
  • učešće u različitim fazama razvoja software-a

eBanking, Call Centar, Web Site i DMS sistemi Banke

Upoznavanje sa tehničkim okruženjem (aplikacije i višeslojna arhitektura koja uključuje aplikativne, web i database servere) i administrativnim aktivnostima koje se odnose na upravljanje konfiguracijama, implementiranjem i testiranjem novih funkcionalnosti, deployment-om i integracijom sa ostalim IT sistemima.

U sklopu eBanking sistema se nalaze web aplikacija za Internet bankarstvo i mobilne aplikacije za Android i iOS.

Card Processing sistem Banke

Crnogorska Komercijalna Banka, kao jedan od lidera na crnogorskom bankarskom tržištu, posjeduje jedina In House Processing Centar sa implementiranim savremenim tehnologijama za procesiranje, autorizovanje, kao i operacije kliringa platnih kartica u međunarodnim kartičnim šemama Visa, MasterCard, Amex i Diners, po najvisočijim PCI DSS bezbjedonosnim standardima, a na Hewlett-Packard Itanium NonStop serverima. U svakodnevnom radu, kroz projekte implementacije najnovijih tehnoloških rješenja za kartice, aplikacije za plaćanje na WEB platformama, kao i na svojoj mreži POS terminala i bankomata, možete se sresti sa specifičnim znanjima kao što su tehnologije za bezkontaktna plaćanja, Visa i Mastercard SecurePayment tehnologije plaćanja na internetu, plaćanja preko Wallet-a na telefonu, a uz to usvojiti i znanja iz oblasti kriptografije, programiranja u TAL-u , PHP, Java, ASP.NET, NonStop Sql, kao i saznati kako putuju podaci dok plaćate CKB karticom bus u Londonu ili kako se verifikuje PIN koji niko ne zna, pa čak ni Banka.

Vaše prijave za stručnu praksu očekujemo do 31.03. 2019. godine!

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.