Nikola Pižurica, najbolji student Prirodno-matematičkog fakulteta za studijsku godinu 2019/20




Nikola Pižurica, najbolji student Prirodno-matematičkog fakulteta za studijsku godinu 2019/20

Student Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, na smjeru Računarske nauke, Nikola Pižurica (9.95) proglašen je za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2019/20.

O putu do postizanja cilja, zalaganjima, aktivnostima na fakultetu, motivaciji, planovima za budućnost u profesionalnom smislu i savjetima za buduće kolege razgovarali smo sa njim.

“Velika mi je čast što sam od Univerziteta Crne Gore dobio ovu nagradu. Na Prirodno-matematičkom fakultetu postoji veoma jaka konkurencija za titulu najboljeg studenta i biti prepoznat među takvima predstavlja značajan uspjeh“, kaže Nikola.

On navodi da ulaganje vremena i energije u sticanje znanja i sopstveno usavršavanje nikad nije doživljavao kao bilo kakvo odricanje.

„Smatram da je pronalaženje posla u kojem uživate svakako značajnije od nekih stvari kojih se, zarad toga, eventualno moramo odreći. Postizanje natprosječnog uspjeha je naravno zahtjevno i potrebna je izuzetna posvećenost, ali mi to ne pada teško jer se bavim naučnim oblastima koje su mi inspirativne i fascinantne“, dodaje najbolji student Prirodno-matematičkog fakulteta.

Nikola kaže da na studijskom smjeru Računarske nauke postoji dobar balans između teorijskih predmeta i predmeta orijentisanih na izradu praktičnih projekata, što čini jednu od najvećih prednosti u odnosu na smjerove koji su fokusirani pretežno na teoriju.

Kada je riječ o budućim planovima, kaže da razmatra mogućnosti upisa Master studija na nekom od inostranih univerziteta.

„Konkretne oblasti specijalizacije za koje se interesujem su vještačka inteligencija i njena podoblast mašinskog učenja, kao i data mining – disciplina koja se bavi izvlačenjem korisnih zaključaka iz velikih kolekcija podataka i pronalaženjem pravilnosti među njima“, navodi on.

Nikola kaže da je Prirodno-matematički fakultet najbolji izbor svim budućim studentima koji se zanimaju za usmjerenja koja ovaj fakultet nudi i žele da studiraju u Crnoj Gori.

„Na našem smjeru, studenti u toku osnovnih studija stiču mnoga korisna znanja iz raznih matematičkih disciplina, uče tehnike za rješavanje realnih problema u računarstvu i upoznaju se sa metodologijama razvoja softverskih sistema raznih namjena kroz praktične zadatke i projekte“, zaključuje Nikola.

Medijske objave :

https://m.portalanalitika.me/clanak/355756/nikola-pizurica-najbolji-na-pmf-u

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/264943/nikola-pizurica-najbolji-na-pmf-u.html

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.