Nagrađeni Kaljaj: Hvala Univerzitetu Crne Gore i Prirodno-matematičkom fakultetu na jednoglasnom priznanju




Nagrađeni Kaljaj: Hvala Univerzitetu Crne Gore i Prirodno-matematičkom fakultetu na jednoglasnom priznanju

Image

Po prijedlogu Prirodno-matematičkog fakulteta, prof. dr David Kaljaj dobitnik je Priznanja za postignute rezultate i posebne doprinose u razvoju naučnoistraživačkog rada i međunarodnog pozicioniranja Univerziteta Crne Gore u 2019. godini.

On je u tekućoj godini imao deset naučnih radova objavljenih u časopisima Q1, tri objavljena u časopisima Q2, a jedan prihvaćen i za štampu. Takođe, bio je imao tri uvodna predavanja na međunarodnim konferencijama.

"Ovo nije moja prva nagrada, ali jeste prva nagrada Univerziteta Crne Gore, a inicirana od Prirodno-matematičkog fakulteta", kazao je Kalaj.

Ove godine uručena mu je nagrada za najuspješnijeg naučnika starijeg od 30 godina od strane Ministarstva nauke Crne Gore, zbog izuzetnih naučnoistraživačkih rezultata postignutih u 2019. godini. Broj njegovih citata na Google Scholar pretraživaču, samo u toku ove godine, iznosi više od 180.

"Moram da se iskreno  zahvalim Prirodno-matematičkom fakultetu koji je skoro jednoglasno odlučio o ovoj inicijativi za nagrađivanje, posebno imajući u vidu njen kvalitetan naučni kadar, koji se isticao i u ovoj istrazivačkoj godini. Moram da pohvalim i Univerzitet Crne Gore koji ovakvim aktivnostima stimuliše rad i pozitivnu energiju talentovanih ljudi za istraživanje", kazao je Kaljaj.

On je izrazio nadu da će stimulisanja bavljenja naučnim radom, kako kroz nagrade, tako i kroz razne ciljno orijentisane projekte za razvoj nauka, posebno fundamentalnih nauka kojima pripada,  poprimiti pravi domet u narednoj godini i u narednom periodu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.