Studentkinja na PMF-u: Predavanja se održavaju, kolokvijumi po prestanku važenja mjera




Studentkinja na PMF-u: Predavanja se održavaju, kolokvijumi po prestanku važenja mjera

Na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore predavanja se održavaju putem Zoom i Moodle platformi, a na nekim predmetima uključeno je i postavljanje materijala na sajtu, kazala je za Portal Antena M studentkinja treće godine Ivana Fatić.

„Profesori koji su se odlužili za postavljanje materijala na sajtu ili Moogle platformi stoje nam na raspolaganju za konsultacije putem mejla, te nam tako rješavaju određene nedoumice, što nam olakšava posao“, navela je ona.

Prema njenim riječima većina profesora izašla je u susret studentskim zahtjevima koji podrazumijevaju zadavanje domaćih zadataka, čime se omogućava ostvarivanje određenog broja bodova prije samog ispita.

„Mogu reći da sam zadovoljna online nastavom iako sam prije početka iste bila skeptična, jer je svima poznato da je matematika kompleksna nauka i da je najbolji način za izučavanje da redovno pratite časove predavanja i vježbi“, navela je i dodala da se na taj način lakše razumije i usvaja gradivo.

Pitali smo je i da li se na njenom fakultetu održavaju online provjere znanja shodno odluci Univerziteta Crne Gore kojom je to omogućeno.

Objasnila nam je da imajući u vidu prirodu predmeta koje izučavaju održavanje kolokvijuma online nije moguće –„Očekujemo da se predispitne obaveze ipak obave u prostorijama fakulteta kada se za to stvore uslovi“.

„Što se tiče završnih ispita, oni će se definitivno održati u prostorijama organizacione jedinice po završetku privremenih mjera“, zaključila je za Antenu M.

Izvor: Antena M



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.