Prirodno-matematički fakultet, 18.05.2020

Za Prirodno-matematički fakultet UCG interesuju se i srednjoškolci van Crne GoreMaturanti crnogorskih i srednjih škola van Crne Gore su u poslednje dvije sedmice postavljali veliki broj pitanja u vezi sa upisom i studiranjem na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

Prodekan za nastavu ovog fakulteta doc. dr Miljan Bigović kaže da je lično imao elektronsku komunikaciju sa njima i obezbijedio im sve potrebne informacije, linkove, kao i kontakte sa rukovodiocima studijskih programa, radi još pouzdanijih informacija.

Informacije o upisu srednjoškolaca na Prirodno-matematičkom fakultetu dostupne su i u elektronskoj verziji Informatora 2020/2021, na sajtu Unuverziteta Crne Gore, kao i na veb stranici PMF-a.

ImageProdekan Bigović smatra da će trend upisa i interesovanje na fakultetu otvorenom za mlade ljude koji žele da steknu obrazovanje i put do profesionalng bavljenja naukom i pedagoškim radom u različitim oblastima, biti na sličnom nivou kao i prethodnih godina.

Maturanti naših i srednjih škola van Crne Gore su u poslednje dvije sedmice, kaže on, postavljali veliki broj pitanja u vezi sa upisom i studiranjem.

On je objasnio da Prirodno-matematički fakultet kroz razne promocije koje organizuje, promoviše nauku, ali i razvija sposobost kritičkog i samostalnog pristupanja problemskim pitanjima i zadacima.

"Neke od aktivnosti su: Olimpijada znanja, Škola računara, Dani nauke. Pomenuo bih i saradnju sa Ministarstvom nauke i Fondacijom za promovisanje nauke ,,Prona”, organizovanje raznih radionica, manifestacija, prezentacija eksperimenata, te organizaciju takmičenja iz prirodnih i računarskih nauka i matematike", naveo je prodekan.

Prošle godine, dodaje on, interesovanje studenata je bilo veće od broja oglašenih mjesta, na studijskim programima Računarske nauke i Računarstvo i informacione tehnologije.

Sudeći po broju upisnih rokova, zaključuje on, osim dva već pomenta studijska programa, izvjesno, mada manje interesovanje maturanti su pokazali i za preostala četiri studijska programa na PMF-u (Matematika i računarske nauke, Matematika, Biologija i Fizika).

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/za-prirodno-matematicki-fakultet-interesuju-se-i-srednjoskolci-van-crne-gore

https://www.aktuelno.me/crna-gora/za-prirodno-matematicki-fakultet-interesuju-se-i-srednjoskolci-van-crne-gore/

https://volimpodgoricu.me/2020/05/18/za-prirodno-matematicki-fakultet-ucg-interesuju-se-i-srednjoskolci-van-crne-gore/

 

 

 

 

 

 Dokumenti

Broj posjeta : 708