Održana naučna i edukativna radionica “EPS YOUNG MINDS WORKSHOP on Fusion and Plasma for Energy, Health, and Accelerators” u sklopu konferencije RAD2024
Naučna i edukativna radionica “EPS YOUNG MINDS WORKSHOP on Fusion and Plasma for Energy, Health, and Accelerators” održana je 18. i 19. juna u Hunguest Hotel Sun Resort-u u Herceg Novom, u sklopu konferencije RAD2024.

Događaj je organizovala i inicirala prof. dr Gordana Laštovička-Medin, u saradnji sa Evropskim društvom fizičara (EPS), Tehnološko-inovacionom grupom pri Evropskom društvu fizičara (EPS-TIG), Nacionalnim Institutom za Nuklearnu Energiju, INFN, iz Italije,  Evropskom Laserskom Istrazivačkom Infrastrukturom ELI Beamlines, ELI ERIC iz Praga i Cost Akcijom CA21128 “PROton BOron nuklearna fuzija: od proizvodnje energije do medicinskih primjena (PROBONO)”.  Donacijama ELI-ja i EPS-a omogućeno je studenatima studijskog programa Fizika na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore da učestvuju u radu radionice, dok je opština Nikšić je omogućila jednom studentu da učestvuje u navedenom događaju. Radionica je organizovana hibridno, a ICT (ZOOM) podršku je obezbijedio MANT – Montenegro Association for New Technologies i MECOnet kompanija.

Više informacija možete naći na linku.

DokumentiNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.