Potrebna dva mlada visoko-motivisana istraživača (student, saradnik ili nastavnik)!




U cilju učešeća u COST akciji 15124 “A new Network of European BioImage Analysts to advance life science imaging (NEUBIAS)”  http://www.cost.eu/COST_Actions/ca/CA15124, potrebni su dva mlada  visoko-motivisana istraživača (student, saradnik ili nastavnik). Poželjno je da to budu istraživači iz dvije oblasti kompjuterske nauke i biologija.

Kratak opis akcije: 

Ova akcija je program za uspostavljanje mreže analitičara bio- i drugih slika, koje se dobijaju kao rezultat naučnih istraživanja, u zdravstvenim centrima i industriji. Cilj akcije je povećanje učinka naprednih tehnologija i povećanje produktivnosti istraživačkih projekata, temeljenih na bio-slikanju u Evropi. Ova zanimanja nijesu još uvijek dobro prepoznata u centrima gdje su procesiranje i obrada slika (dvodimenzionih signala) vitalni u dobijanju relevantne informacije.  Akcija ima za cilj pružanja snažnije interakcije među svim zainteresiranim stranama, uključujući: naučnike, programske analitičare,  mikroskopičare, programere i privatni sektor.

Akcijski planovi su zasnovani na praktičnim potrebama u biološkim problemima sa softverskim rješenjima. Takođe, akcija nudi kratkoročni program naučnih misija radi podsticanja saradnje, pristupu tehnologijama za naučnike koji nemaju ovakvo okruženje.

Zainteresovani se pozivaju da se jave profesoru Slavoljubu Mijoviću do 12. marta 2018.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.