Institut za biologiju mora UCG učesnik konferencije "Voda 2020"




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

ImageZaposleni na Institutu za biologiju mora UCG bili su učesnici konferencije „VODA 2020“ koja je održana je u Trebinju 19. i 20. novembra.

Učesnici sa Instituta za biologiju mora UCG predstavili su svoj rad na temu akumulacije teških metala u sedimentu, školjkama i ribi, distribucije fitoplanktona u vodi te sanitarnog kvaliteta vode i sedimenta, monitoringa morske trave Posidonia oceanica i rasprostranjenosti unesenih vrsta bentosa, kao i monitoringa stanja ekosistema na osnovu molekulskih i fizioloških parametara školjki i ribe.

Ovo je 49. međunarodna konferencija o zaštiti i korištenju voda u organizaciji Srpskog društva za zaštitu voda iz Beograda, Hidroelektrane na Trebišnjici i Elektroprivrede Republike Srpske.

Na dvodnevnoj konferenciji "Voda 2020" u četiri tematske cjeline predstavljena su 73 naučna rada iz područja korištenja i zaštite voda čiji su autori stručnjaci iz zemalja regije, ali i Italije i Australije. Zbog situacije sa COVID 19 bilo je omogućeno i učešće putem onlajn aplikacije.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.