Predavanje ambasadorke EU u Crnoj Gori povodom početka Erasmus + projekta na Ekonomskom fakultetu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Poštovane koleginice i kolege,

Pozivamo vas na predstavljanje Erasmus + projekta pod nazivom Jean Monnet Centar izvrsnosti: The Challenges of the Enlargement Policy: EU versus China’s diplomacy in Western Balkans, ( www.cepeuch.com ) koji je Ekonomski fakultet dobio u okviru Erasmus+ programa za period 2020-2023. U pitanju je prestižni program, koji je finansiran od Evropske komisije,  čiji je cilj promocija nastave i istraživanja iz oblasti Evropske unije širom svijeta.

Predstavljanje projekta će biti održano 24. februara 2021. godine u 12h u sali Mediteran.

Tom prilikom, prisutnima će se obratiti:

  • Prof. dr Nikola Milović, dekan Ekonomskog fakulteta
  • Nj.E. Oana Kristina Popa, ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori
  • Prof. dr Danijela Jaćimović, rukovodilac projekta

Nakon uvodnih obraćanja i prezentacije projekta,  ambasadorka Popa će studentima održati 30-minutno predavanje na temu kojoj je projekat posvećen.

Centar izvrsnosti na Ekonomskom fakultetu ima za cilj uspostavljanje ključnog mjesta za izuzetnost i kompetentnost znanja u okviru nastave i istraživanja vezanog za Evropske studije. Fokus će biti na unapređenju nastave na predmetima sa evropskim temama, gdje će se jedan dio nastave izvoditi na engleskom jeziku uz sinergiju domaćih nastavnika i istaknutih profesora iz EU i Kine, a zatim i izmjeni kurikuluma  i same metodologije nastave. Centar će u istraživačkom smislu obezbjediti strateški odgovor za proces integracija u novom ambijentu, uvažavajući poglede iz regiona, gdje će visoki nivo ekpertize, domaće i EU, doprinijeti da se strateški odgovor regionalnih donosioca odluka čuje na kredibilan način.


NAPOMENA: Prijavljivanje za prisustvovanje događaju više nije moguće zbog popunjenosti dozvoljenog broja mjesta u skladu sa epidemiološkim mjerama. Zahvaljujemo Vam na interesovanju i razumijevanju. #rukemaskadistanca

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.