Ekonomski fakultet

Nemanjina biznis ideja o pomoći organskim farmama prihvaćena i podržana na Startap akademiji u Nici
Nemanjina biznis ideja o pomoći organskim farmama prihvaćena i podržana na Startap akademiji u Nici

Nemanja Popović, student prve godine master studija Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, bio je učesnik Startap akademije u Nici, gdje je prihvaćena i podržana njegova biznis ideja o pomoći organskim farmama u Crnoj Gori za koju mu je ponuđeno da nastavi dalje razvijanje u saradnji sa organizatorima Akademije.

Potvrda koja svjedoči o sticanju iskustva znanja i vještina je digitalni bedž koji je dobio od Univerziteta Azurna Obala (Université Côte d'Azur), a kako navodi, predstavlja digitalnu potvrdu za prepoznavanje, vrednovanje i omogućavanje vidljivosti određenog broja elemenata poput znanja, međuljudskih vještina, uloge ili doprinosa.

"Događaj sam po sebi nije bio u obliku takmičenja, već zaista akademija gdje smo imali priliku da od profesora i stručnjaka, kako iz Francuske tako i svijeta, naučimo kako se razvija ideja za biznis. Pored pozitivno prihvaćene ideje, dobio sam priliku da se povežem sa privrednicima u Francuskoj i Americi koji su na svojim tržištima sproveli ideju sličnu mojoj, što je zaista vrijedno", kazao je on.

"Moja ideja bazira se na pokušaju povećanja vidljivosti organskih farmi na tržištu. Način za to bi bio kroz razvijanje onlajn platforme koja bi sakupila sve male proizvođače na jednom mjestu i približila ih krajnjim kupcima. Platforma ne bi fukcionisala kao klasičan veb sajt, već bi bio svojevrstan menadžment za organske farme u CG", objašnjava Nemanja.

Kupci bi, kako navodi, na početku bili restorani i hoteli, tako da bi platforma predstavljala sponu između proizvođača na sjeveru i u centralnom dijelu zemlje, sa primorjem koje je, kako kaže, najbogatije hotelskim lancima.

"Vrijednost za hotele i restorane koju ova platforma nudi jeste jedinstven sistem kvaliteta, gdje bi se svi sertifikati koje posjeduju organske farme pretvorili u QR kodove koji bi bili povezani sa našom plaformom, gdje bi kupci imali uvid u cjelokupan proces proizvodnje i ostale detalje", približava student.

Nemanja je prilikom prijave na Akademiju razmišljao o tome da će imati priliku da u idealnom okruženju nauči dosta ključnih stvari za pokretanje svoje ideje, što se na kraju i ostvarilo.

Image

"Startap akademije su uvijek dobro mjesto za valorizaciju ideja, tako da kada sam vidio konkurs na zvaničnom sajtu Akademije u Nici, riješio sam da se oprobam i da predstavim svoju ideju", rekao je on i dodao da su treninzi i obuke ključan dio cjelokupnog iskustva jer usmjeravaju u pravcu koji je najbolji za razvoj projekta.

Kaže da je na Akademiji, kroz analizu brojnih primjera, kako uspješnih tako i neuspješnih start ap kompanija, uspio da unaprijedi svoje ideje, odnosno da pokrije brojne nedostatke u projektu.

Njegova poruka za kolege bi bila da uvijek vjeruju u sebe i svoje ideje, te daučešće na ovakvim akademijama predstavlja priliku za brainstorming sa stručnjacima iz sfere biznisa, koju ne treba propustiti.  

 

Medijske objave:

https://fosmedia.me/infos/drustvo/nemanjina-biznis-ideja-o-pomoci-organskim-farmama-prihvacena-i-podrzana-na-startap-akademiji-u-nici

https://www.portalanalitika.me/clanak/popoviceva-ideja-o-pomoci-organskim-farmama-u-crnoj-gori-podrzana-u-nici

https://www.in4s.net/nemanjina-biznis-ideja-o-pomoci-organskim-farmama-prihvacena-i-podrzana-na-startap-akademiji-u-nici/

https://me.ekapija.com/start-up/3357434/crnogorski-student-razvio-platformu-za-pomoc-organskim-farmama-cilj-povezati-male-proizvodjace

https://kodex.me/clanak/237639/nemanjina-biznis-ideja-podrzana-na-startap-akademiji-u-nici

 

Dokumenti

Broj posjeta : 990