Obraćanje dekana Milovića brucošima generacije 2021/2022. povodom početka nastave




Obraćanje dekana Milovića brucošima generacije 2021/2022. povodom početka nastave

Dragi brucoši,

uvažene koleginice i kolege,

studenti 62. generacije Ekonomskog fakulteta,

dobro došli na prvi fakultet u Crnoj Gori osnovan 1960 godine. Tradicija, iskustvo, kao i kontinurane inovacije su ono na čemu duže od 6 decenija gradimo poziciju u sistemu visokog obrazovanja u Crnoj Gori.

Put univerzitetskog obrazovanja nije uvijek lak i jednostavan, ali će vam omogućiti sticanje znanja i kompetencija koje su potrebne za profesiju za koju ste se opredijelili. Vaše znanje je kapital i vrijednost na kojoj će se bazirati čitav vaš budući život. Odabirom Ekonomskog fakulteta za ulazak u akademski svijet, napravili ste prvi korak na svom karijernom putu.

Okolnosti u kojima živimo i radimo duže od godinu dana, i koju nazivamo “nova normalnost”, značajno utiču na sve sfere društva, posebno na obrazovanje. Pandemija korona virusa je stavila na test našu sposobnost prilagođavanja i kreativnost u pronalaženju rješenja, u čemu smo se dobro snašli. Pomoglo nam je i bogato iskustvo našeg nastavnog kadra s obzirom na to da je Ekonomski fakultet prvi u Crnoj Gori pokrenuo program Učenje na daljinu (Distance learning) davne 2008. godine.

Iako ćete početak nastave pratiti na nekoj od internet platformi, budite uvjereni da kvalitet obrazovanja koje ćete dobiti ne zavisi od kanala komuniciranja i od toga da li je u pitanju klasična ili online nastava. U tome su presudni znanje i kompetencije naših profesora i saradnika, zbog čega sam uvjeren da ćete uz malo vaše posvećenosti i radnih navika uspjeti da sve svoje obaveze ispunjavate u roku.

Nastavni planovi na Ekonomskom fakultetu prilagođeni su potrebama privrede, a profesori i saradnici posvećeni da vam prenesu potrebna znanja i pomognu da iskoristite svoj intelektualni i akademski potencijal. Diploma koju ćete ovdje steći,  i iza koje će stajati faktičko a ne formalno znanje, omogućiće vam bolju poziciju na tržištu rada i rezultate koje ćete postići kod svog poslodavca. Osim toga, najsavremenije metode u izvođenju nastave i uslovi studiranja koji su značajno poboljšani tokom prethodne tri godine, čine naš fakultet prepoznatljivom institucijom u Crnoj Gori i međunarodnom okruženju.

Uložićemo svoje znanje, napor i kapacitete koji nam stoje na raspolaganju u vaš napredak i uspješno studiranje, ali samo vaš entuzijazam, odlučnost i kontinuiran rad su garancija da ćete stići do kraja i steći željeno zvanje.

Želim Vam srećan početak studiranja!

Dekan,

Prof. dr Nikola Milović

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.