Dekan Milović čestitao svim akademcima Međunarodni dan studenata




 Dekan Milović čestitao svim akademcima Međunarodni dan studenata

Međunarodni dan studenata, koji obilježavaju akademci širom svijeta duže od sedam decenija, obilježen je danas i na Ekonomskom fakultetu. Tom prilikom, dekan prof. dr Nikola Milović je, čestitajući studentima njihov praznik, istakao da su mladi naša budućnost, i da će oni kroz svoj lični razvoj biti nosioci prosperiteta cijele države:

Mi, vaši profesori, ćemo uložiti svo svoje znanje, napor i kapacitete koji nam stoje na raspolaganju, u vaš napredak i uspješno studiranje, ali samo vaš entuzijazam, odlučnost i kontinuiran rad su garancija da ćete steći željena zvanja i postići rezultate koji će unaprijediti naše društvo.

Dekan Milović je podsjetio i na to da su studenti upoznati sa svojim pravima i obavezama, ali da je jasna i uloga fakulteta, a to je da omogući najbolje uslove za nesmetano učenje, usavršavanje i više prilika za zaposlenje:

Zato ovdje, na Ekonomskom fakultetu, iz godine u godinu ulažemo u ljudski kapital, poboljšavamo kurikulume prilagođavajući ih trenutnim potrebama tržišta rada, unapređujemo nastavni proces po uzoru na prestižne fakultete iz regiona i Evrope, svakodnevno radimo na internacionalizaciji Fakulteta, a ne zanemarujemo ni modernizaciju infrastrukture kako to zahtijeva savremeni nastavni proces. Kao mjerilo efekata naših zalaganja vidimo samo jedno – status koji diploma Ekonomskog fakulteta ima na tržištu rada.“ - saopštio je Milović.

Image

Međunarodni dan studenata na Ekonomskom fakultetu obilježen je panel diskusijom  “Mladi za Podgoricu, Podgorica za mlade” u organizaciji Kancelarije za mlade Glavnog grada tokom koje je gradonačelnik dr Ivan Vuković odgovarao na brojna pitanja studenata.

Dekan Milović je zahvalio studentima što su se odazvali u velikom broju i podsjetio na njihovu najvažniju ulogu – da postavljaju pitanja:

Kao što danas postavljate  vama važna pitanja o različitim aspektima života u Glavnom gradu, u kom ste rođeni ili koji ste izabrali za život, ohrabrujem vas da uvijek i svuda iznosite svoje stavove i pitate sve ono što se tiče vaše budućnosti.“ - zaključio je on.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.