Ekonomski fakultet

Otvoren Studentski ekonomski forum: Ekonomski izazovi javnog i privatnog sektora u Crnoj Gori
Tradicionalni Studentski ekonomski forum u organizaciji Saveza i Vijeća studenata Ekonomskog fakulteta otvoren je danas prvom panel diskusijom. Tema ovogodišnjeg Foruma, koji je svečano otvorio dekan prof. dr Nikola Milović, je Ekonomski izazovi javnog i privatnog sektora u Crnoj Gori.  Dekan Milović je izrazio zadovoljstvo zbog uloge domaćina i gosta na događaju koji organizuju naši studenti, i istakao da je Ekonomski fakultet oduvijek podržavao inicijative studenata: „Dragi studenti, čestitam vam na izboru teme, jer se ona u osnovi tiče vaše budućnosti i prilika za zapošljavanje u ovom izazovnom trenutku koji nam diktira pandemija Kovid 19. Zato sam uvjeren u to da ćete tokom dvodnevnog trajanja Foruma od relevantnih učesnika dobiti informacije o trenutnoj situaciji u javnom i privatnom sektoru u našoj državi, ali i prognoze i preporuke za naredni period.“

Dekan Milović je rekao i da sve što radimo ima jedinstven cilj – vrijednost diplome Ekonomskog fakulteta na tržištu rada, mjerenu brzinom zapošljavanja naših studenata i rezultatima koje postižu kod svojih poslodavaca, i podsjetio: „Jedan od strateških pravaca razvoja Ekonomskog fakulteta je uspostavljanje bliske saradnje sa domaćom privredom i javnim sektorom. To je veliki prostor za ostvarenje sinergetskih efekata svih zainteresovanih strana – studenti stiču praktična znanja, čime se podstiču preduzetništvo i inovativnost, privredni subjekti dobijaju odgovarajući stručni kadar, fakultet unapređuje svoje kurikulume u skladu sa potrebama savremenog društva znanja i ekonomije. U kontinuitetu širimo našu mrežu kontakata sa predstavnicima javnog sektora, biznis zajednice i strukovnih udruženja u cilju boljeg oblikovanja profila budućeg ekonomiste. Osim toga, važan pravac razvoja Ekonomskog fakulteta je i njegova internacionalizacija, zbog  čega su svi naši napori usmjereni ka umrežavanju sa uspješnim evropskim i svjetskim fakultetima u cilju povećanja vidljivosti na međunarodnoj mapi obrazovnih institucija.” – zaključio je Milović.

Studentski Ekonomski forum trajaće dva dana. Prvog dana na panel diskusiji govornici su bili guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić i profesorica Ekonomskog fakulteta prof. dr Gordana Đurović koji su studentima odgovorili na brojna pitanja.

Na drugoj panel diskusiji koja će biti održana 15. decembra u 11h, govornici će biti: Ana Kentera, izvršna direktorica Alter Modus-a, Goran Đurović, izvršni direktor kompanije Cerovo i Ljilja Pižurica, izvršna direktorica kompanije Neregelia.

 

Medijske objave:

https://www.cdm.me/ekonomija/otvoren-studentski-ekonomski-forum-izazovi-javnog-i-privatnog-sektora-u-crnoj-gori/

https://www.bankar.me/2021/12/14/otvoren-studentski-ekonomski-forum-izazovi-javnog-i-privatnog-sektora-u-crnoj-gori/

 

Broj posjeta : 401

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.