Dragi maturanti, ovo je poruka za vas!




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Poštovani budući ekonomisti i menadžeri,

Po završetku srednje škole našli ste se na raskrsnici vašeg puta obrazovanja. Obraćamo vam se, jer želimo da postavimo smjernice i damo vam one informacije koje su vam potrebne da odlučite da izaberete put koji vodi do Ekonomskog fakulteta. 

Sigurno ste se pitali zašto poznati fudbaleri zarađuju više od doktora, kako to da odmah nakon povećanja cijene goriva izlazak u bisokop više košta ili kako da pokrenete sopstveni biznis i napravite njegovu uspješnu promociju na društvenim mrežama. Ovo su samo neka od pitanja na koja odgovore tražimo na predavanjima na Ekonomskom fakultetu.

Naš tim čine profesori i saradnici koji sa puno entuzijazma pristupaju svakom susretu sa svojim studentima. Oni će vam pomoći da savladate azbuku ekonomske nauke i izgradite svoj stav o ekonomskim temama.

Naše iskustvo pokazalo je da su studenti koji učestvuju u međunarodnoj mobilnosti spremniji da buduću karijeru grade na globalnom tržištu. Zbog toga smo svi na Ekonomskom fakultetu ujedinjeni u namjeri da naše studente motivišemo da dio studija provedu na nekom od partnerskih fakulteta u inostranstvu. Važno nam je da studenti na našem fakultetu dobiju kvalitetno teorijsko znanje, ali smo svjesni činjenice da se tek njegovom praktičnom primjenom ta znanja razumiju. To je razlog zbog kojeg je na Ekonomskom fakultetu dio nastave interaktivnog karaktera, silabusi nastavnih predmeta su obogaćeni analizom studija slučajeva, a studenti tokom studija dobiju priliku za obavljanje stručne prakse u renomiranim domaćim kompanijama na osnovu sporazuma o saradnji sa našim fakultetom. Kroz svoja istraživanja osluškujemo potrebe tržišta rada i prilagođavamo nastavne programe, kao i ponudu vannastavnih obuka kojima razvijamo vještine tako da naši studenti na ovom tržištu budu konkurentni i prepoznatljivi.

Veoma važan dio studija jesu druženja i prijateljstva koja započinju u klupama Ekonomskog fakulteta. Postanite dio neke od studentskih organizacija koje svojim aktivnostima svakodnevno obogaćuju vrijeme provedeno na Fakultetu – Savez studenata i Vijeće studenata Ekonomskog fakulteta, Sportsko-rekreativno društvo studenata ekonomije i menadžmenta „Ekomen“, Savjet studenata Studija menadžmenta Bijelo Polje, Debatni i Volonterski klub, Klub poštovalaca Rock’n’Roll-a.

Ukoliko se odlučite da svoje dalje školovanje nastavite na Eknomskom fakultetu, važno je da znate da Vam na raspolaganju stoje dva studijska programa. Prvi studijski program jesu Osnovne akademske studijame (Ekonomija) u Podgorici, koje su predmet interesovanja vas koji želite da se bavite naučnim istraživanjima i razvojem akademske karijere. Studiranje na ovom studijskom program traje 3 godine, nakon čega imate mogućnost da upišete Akademske master studije u trajanju od 2 godine. Doktorske studije na našem fakultetu traju 3 godine, a prijave se prihvataju od svih kandidata koji imaju diplomu Akademskih master studija. Drugi studijski program čine Osnovne primijenjene studijame (Menadžment) u Podgorici i Bijelom Polju, predviđene za studente koji već u ovoj fazi znaju u kojoj oblasti žele da razvijaju svoju poslovnu karijeru, pa su više orijentisane na teorijska i praktična znanja koja studentima omogućavaju direktno uključivanje na tržište rada. Studije traju 3 godine, a po završetku studija uspješnim kandidatima se nudi mogućnost nastavka školovanja na Primijenjenim master studjama u trajanju od 2 godine.

To znači da svoju prvu diplomu na našem fakultetu dobijate već posle 3 godine!

Sve važne informacije o programima studija na Ekonomskm fakultetu, kao i detaljan nastavni plan oba studijska programa možete da pronađete u Mini vodiču za brucoše i Informatoru Univerziteta Crne Gore.

Sigurno će vas na kraju interesovati da znate da li se na Ekonomskom fakultetu polaže prijemni ispit, kao i koja je cijena godišnje školarine. U skladu sa važećim Pravilnikom, učenici svih srednjih škola u Crnoj Gori mogu konkurisati za upis na Ekonomski fakultet, bez polaganja prijemnog ispita. Ukoliko vam vaša prosječna ocjena prilikom upisa obezbijedi mjesto među nama, studiraćete besplatno!

Pozivamo vas da pratite informacije koje objavljujemo na našem sajtu i društvenim mrežama, jer će upravo tu uskoro biti objavljeni kriterijumi za bodovanje pri upisu, dokumenta potrebna za upis kao i Konkurs za upis nove generacije!

Više o događajima na Ekonomskom fakultetu saznajte na našim profilima na društvenim mrežama:

www.facebook.com/ Ekonomski fakultet Podgorica-zvanična stranica

www.instagram.com / Ekonomski fakultet Podgorica  @ekof_pg

www.youtube.com / Ekonomski fakultet Podgorica

Vidimo se u junu!

Vaš Ekonomski fakultet!

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.