Petar Stijepović - dobitnik Plakete Univerziteta Crne Gore iz oblasti društvenih nauka




Petar Stijepović - dobitnik Plakete Univerziteta Crne Gore iz oblasti društvenih nauka

Studentu Ekonomskog fakulteta Petru Stijepoviću (10.00) nedavno je dodijeljena Plaketa za završene studije sa najboljim uspjehom za oblast društvenih nauka. Tokom svog školovanja na Univerzitetu Crne Gore ističe kvalitet predavanja i visok stepen zalaganja profesora.

"Moje interesovanje da proširim znanje uvijek je bilo veliko, ali naravno bez profesora da mi obezbijede potrebne informacije, to bi bilo uzaludno. Mnogo sam im zahvalan na tome, a moj uspjeh je proizvod našeg zajedničkog truda", kazao je Petar.

Petar je na Ekonomskom fakultetu diplomirao u junu, 2021. godine, na smjeru Mikroekonomija, sa prosječnom ocjenom A (10.0). Postdiplomske magistarske studije upisao je na Univerzitetu LUISS, u Rimu, na smjeru Finansije, kao dobitnik pune stipendije od ovog univerziteta.

Student je od Univerziteta Crne Gore nagrađen i kao najbolji student Ekonomskog fakulteta za studijsku 2020/2021. godinu. Pored toga, dobitnik je i redovne godišnje nagrade Ekonomskog fakulteta za najbolje studente, za drugu godinu studija.

Na studentskom putu do uspjeha, kako navodi, najviše pamti čari spoznaje novog.

"Za mene je otkrivanje ekonomskih činjenica uvijek predstavljalo zadovoljstvo", dodaje nagrađeni student.

Bio je stipendista Ministarstva prosvjete CG za najbolje studente, tokom dvije godine osnovnih studija. Trenutno je na prvoj godini magistarskih studija LUISS univerziteta u Rimu, na smjeru Finansije, gdje se nastava izvodi na engleskom jeziku.

Na pitanje šta poručuje budućim kolegama Petar je kazao: „Znanje je moć“ je izreka koja je svima poznata, ali je ipak mnogi ne shvataju u potpunosti. Ono što bih poručio budućim kolegama jeste da znanjem mogu postići sve ciljeve koje su sebi postavili, mogu dostići slobodu, samopouzdanje i moć. Ne postoje limiti kada je znanje u pitanju i zato smatram da svako treba da prvenstveno shvati značaj koji znanje predstavlja".

 

Medijske objave:

https://www.in4s.net/petar-stijepovic-dobitnik-plakete-univerziteta-crne-gore-iz-oblasti-drustvenih-nauka/

https://dnevno.me/dru%c5%a1tvo/-/petar-stijepovic-dobitnik-plakete-ucg-iz-oblasti-drustvenih-nauka-09-05-2022-09-11-35

https://kolektiv.me/197521/prosjek-10-za-primjer-petar-je-nagradjen-za-najboljih-uspjeh-iz-oblasti-drustvenih-nauka 

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.