Konkurs za upis u I godinu osnovnih studija 2022/23. godine II upisni rok

20.07.2022


Konkurs za upis u I godinu osnovnih studija 2022/23. godine II upisni rok

Sjutra počinje predaja elektronskih prijava po osnovu Konkursa za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore za studijsku 2022/23. godinu u II roku, objavljenog danas na zvaničnom sajtu Univerziteta (www.ucg.ac.me) i u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori.   

Preostalih mjesta na Ekonomskom fakultetu je 28 i to na Ekonomiji 18, a na Menadžmentu BIjelo Polje 10 slobodnih mjesta

Podsjećamo, i u II roku organizuje se elektronsko prijavljivanje na konkurs koje sjutra, 21. jula, traje do 16.00 sati, kada će sistem za elektronsku prijavu biti zatvoren. Ukoliko se prijava podnosi neposredno organizacionoj jedinici, podnosi se označenih dana u okviru radnog vremena studentskih službi.

Testovi iz dva predmeta od značaja za nastavak obrazovanja za kandidate koji nisu imali eksterni maturski, odnosno stručni ispit, polažu se 22. jula 2022. godine.

Prijemni ispiti za fakultete i akademije koji ih organizuju, a koji su dodatni uslovi za upis, polažu se u periodu od 23. do 25. jula 2022. godine.  Prijemni ispiti se organizuju za upis na sljedeće studijske programe: Stomatologija, Fizička kultura i zdravi stilovi života,  kao i na stručno-umjetničke studijske programe.

Raspored termina polaganja predmeta i ispita biće istaknuti na internet stranicama organizacionih jedinica. 

Upis kandidata i izdavanje uvjerenja završiće se zaključno sa 27. julom 2022. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica.

Broj posjeta : 580

Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.