Na radnoj večeri predstavljeni planirani projekti Alumni kluba Ekonomskog fakulteta




Na radnoj večeri predstavljeni planirani projekti Alumni kluba Ekonomskog fakulteta

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom finansija Vlade Crne Gore, i uz podršku Centralne banke Crne Gore i Agencije za nadzor osiguranja, organizovao je radnu večeru za najviše predstavnike banaka i osiguravajućih društava koja posluju u našoj državi.

Radnoj večeri, čiji su domaćini bili ministar finansija mr Aleksandar Damjanović i dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Mijat Jocović, prisustvovali su rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimir Božović, guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić, predsjednik Alumni kluba Ekonomskog fakulteta prof. dr Milivoje Radović kao i predstavnici vodećih domaćih banaka i osiguravajućih društava.

Uvažavajući značaj aktuelnog ekonomskog i društvenog trenutka, nestabilnost i veliku volatilnost na globalnom i domaćem finansijskom tržištu, na radnoj večeri je bilo riječi o očuvanju stabilnosti crnogorskog finansijskog sistema u uslovima aktuelnih globalnih izazova. Ovaj neformalni sastanak je bio prilika da se na istom mjestu nađu i sarađuju vodeća visokoobrazovna institucija iz oblasti ekonomije u kojoj su svoje znanje sticale generacije uspješnih ekonomista i menadžera, kreatori ekonomske politike i subjekti finansijskog sistema.

Osim razgovora o aktuelnom ekonomskom trenutku, tokom radne večere najavljeno je osnivanje Alumni kluba Ekonomskog fakulteta, i predstavljeni projekti koji će u narednom periodu biti realizovani. Jedan od najavljenih projekata je pokretanje Kluba studenata, alumnista i profesora Ekonomskog fakulteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.