Biznis priče na Ekonomskom fakultetu: Otvoren um i sposobnost kritičkog razmišljanja neophodni za uspjeh u poslovnom svijetu




Biznis priče na Ekonomskom fakultetu: Otvoren um i sposobnost kritičkog razmišljanja neophodni za uspjeh u poslovnom svijetu

Prvo u nizu planiranih predavanja pod nazivom “Biznis priče” održano je danas na Ekonomskom fakultetu u organizaciji Centra za biznis. Sa studentima je razgovarao Kristof Šon,  predsjednik Savjeta stranih investitora Crne Gore. On je održao predavanje na temu Vrijednosne šeme i njihov značaj  u poslovnom okruženju, nakon čega je odgovarao na brojna pitanja studenata.

Šon je studentima poručio da su za uspjeh u poslovnom životu važne lične vrijednosti - pouzdanost, iskrenost, empatija i sposobnost aktivnog slušanja: “Vrijednosti stičemo od porodice, ali i od društva. Vrijednosti koje nam nameće društvo mogu biti i negativne, poput one često pominjane, da je novac moć. Upravo zbog toga je važno da posjedujemo otvoreni um, sposobnost kritičkog razmišljanja i sklonost ka postavljanju pitanja” kazao je on.

Razgovarajući sa studentima Kristof Šon im je poručio da otvorenost uma omogućava da pratimo trendove i promjene u poslovnom i društvenom okruženju, pri čemu je postavljanje pitanja važno da bismo razumjeli suštinu tih promjena: “Kritičko razmišljanje je neophodno da razumijemo koje od tih promjena su dobre, a koje ne. Kada znamo šta nije dobro, tek onda to možemo mijenjati i unapređivati” zaključio je predsjednik Savjeta stranih investitora Crne Gore.

Prvo predavanje pod nazivom ”Biznis priče” realizovano je u saradnji Centra za biznis sa Agencijom za investicije Crne Gore, jednim od strateških partnera Ekonomskog fakulteta.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.