Kriterijumi međunarodne akreditacije su sidro i poluga reformi – poručeno sa predavanja profesora Ranđelovića




Kriterijumi međunarodne akreditacije su sidro i poluga reformi – poručeno sa predavanja profesora Ranđelovića

Predavanje Sistem kvaliteta i međunarodna akreditacija – iskustva Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu koje je za profesore, saradnike i dio neakademskog osoblja našeg Fakulteta održao prof. dr Saša Ranđelović, vanredni profesor i prodekan za finansije i međunarodnu saradnju na Ekonomskom fakulteta Univerziteta u Beogradu, održano je u petak.

Profesor Ranđelović je ovom prilikom prenio iskustva kolega sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu koja su stekli tokom procesa dobijanja prestižne međunarodne EFMD akreditacije svog programa osnovnih studija. Osim toga, Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu je nosilac i profesionalne ACCA akreditacije.

Profesor Ranđelović je istakao da je krajnji cilj akreditacije međunarodna priznatost i prepoznatljivost obrazovne institucije, međutim, prvi korak koji je potrebno sprovesti su reforme svih segmenata rada obrazovne institucije u skladu sa postavljenim kriterijumima. On je istakao da je za sticanje programske EFMD akreditacije, za koju se priprema Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore, potrebno ispuniti pet grupa standarda. U pitanju je zahtjevan višegodišnji rad za koji je neophodan široki konsenzus cijelog kolektiva, a postavljeni kriterijumi pomažu tom procesu zato što predstavljaju sidro i polugu svih reformi, zaključio je profesor Ranđelović.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.