Ekonomski fakultet otvara poziv za učešće na međunarodnoj naučnoj konferenciji MICEB 2023.




Ekonomski fakultet otvara poziv za učešće na međunarodnoj naučnoj konferenciji MICEB 2023.

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore otvara poziv za učešće na 1st Montenegrin International Conference on Economics & Business (MICEB) na temu SUSTAINABLE DEVELOPMENT: TRANSITION TO GREEN ECONOMY. Konferencija će biti održana u periodu od 25 - 27. maja 2023. godine u hotelu Avala Resorst & Villas u Budvi.

Poziv za konferenciju (Call for Papers) možete preuzeti OVDJE.

TEMA KONFERENCIJE ističe značaj primjene koncepta održivog razvoja kao jedne od najaktuelnijih tema današnjice, kako u  akademskoj i poslovnoj zajednici, tako i u široj javnosti. Održivi razvoj je pažljivo planirana strategija razvoja koja vodi računa o efikasnoj upotrebi raspoloživih resursa uzimajući u obzir obezbjeđenje njihovog dugoročnog kvaliteta. Svjesni činjenice da raspoloživost resursa, sa jedne, i zagađivanje životne sredine, sa druge strane, imaju svoje granice, ekonomski razvoj ne smije da naruši kvalitet životne sredine budućih generacija. Zelena ekonomija predstavlja makroekonomski pristup održivom ekonomskom rastu, koji počiva na principu postizanja rasta dohotka i zaposlenosti kroz investicije koje smanjuju emisiju štetnih gasova i omogućavaju optimalno funkcionisanje Zemljinih ekosistema.

MISIJA KONFERENCIJE je da pokrene akademsku i stručnu debatu o najvažnijim temama iz oblasti održivog razvoja, ekonomskog rasta i zelene ekonomije. Namjera je da se okupe renomirani naučnici i istraživači, predstavnici međunarodne poslovne zajednice i kreatori ekonomskih politika, sa ciljem afirmacije najbolje prakse za stvaranje optimalnog ambijenta koji podstiče primjenu koncepta zelene ekonomije.

Više o prvoj MICEB konferenciji možete pronaći na sajtu www.miceb.me.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.