Okrugli sto o korporativnom upravljanju 7. aprila na Ekonomskom fakultetu UCG




Okrugli sto o korporativnom upravljanju 7. aprila na Ekonomskom fakultetu UCG

Poštovane koleginice i kolege,

Pozivamo vas na okrugli sto pod nazivom Korporativno upravljanje u preduzećima u državnom vlasništvu – stanje i perspektive koji će biti održan na Ekonomskom fakultetu u petak, 7. aprila u 10:00h, u sali Mediteran.

Prisutne će pozdraviti dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Mijat Jocović, koji će biti i moderator okruglog stola, dok će panelisti biti:

  • Goran Đurović, ministar ekonomskog razvoja i turizma,
  • Prof. dr Milan Lakićević, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Podgorici,
  • Dragan Kujović, potpredsjednik Privredne komore Crne Gore i 
  • Milena Vučinić, izvršna direktorica Montenegroberze.

Okrugli sto je rezultat obuke o korporativnom upravljanju pod nazivom Korporativno upravljanje u funkciji unapređenja poslovanja privrednih društava u državnom vlasništvu u Crnoj Gori, koju je Ekonomski fakultet organizovao uz podršku Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Polaznici jednomjesečne obuke, njih više od 30, bili su članovi uprave i nadzornih tijela u privrednim društvima u većinskom državnom vlasništvu. Oni su tom prilikom unaprijedili znanja i vještine iz oblasti korporativnog upravljanja, računovodstva, revizije i finansija na predavanjima profesora sa Ekonomskog i Pravnog fakulteta iz Podgorice i Beograda, predavača iz partnerskih institucija, kao i sudija, advokata, koji su učesnicima prenijeli znanja i iskustva iz prakse.

Nakon završetka radnog dijela okruglog stola, uslijediće dodjela sertifikata polaznicima obuke.

Dobro došli!

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.