Panel diskusija 27. septembra: Nauka u službi inovacija




Panel diskusija 27. septembra: Nauka u službi inovacija

Poštovane koleginice i kolege,

Pozivamo vas na panel diskusiju pod nazivom Nauka u službi inovacija koja će, u okviru festivala Dani nauke i inovacija, koja će biti održana na Ekonomskom fakultetu u srijedu, 27. septembra, u 14:00 sati, u Profesorskoj sali.

Uvodna izlaganja:

  • Prof. dr Mijat Jocović, dekan Ekonomskog fakulteta
  • Prof. dr Biljana Šćepanović, ministarka nauke i tehnološkog razvoja

Učesnici:

  • Mr Marijeta Barjaktarević-Lanzardi, direktorica direktorata za inovacije u MNTR
  • Saša Ivanović, menadžer programa u Fondu za inovacije Crne Gore
  • Alessia Pozzi, međunarodni konsultant za oblast nauke i inovacija; tim lider na projektu „Technical Assistance for Supporting the Implementation of S3“
  • Prof. dr Božo Krstajić, Elektrotehnički fakultet UCG
  • Miloš Milošević, CEO, Fleka

Moderator: doc. dr Milena Lipovina-Božović, Ekonomksi fakultet Univerziteta Crne Gore

Panel diskusija "Nauka u službi inovacija" predstavlja platformu za interdisciplinarnu raspravu o važnosti naučnih istraživanja i njihovoj ulozi u podsticanju inovacija. Ovaj događaj će okupiti stručnjake iz različitih oblasti, akademsku zajednicu, predstavnike Vlade i privrede kako bi se razmotrilo na koji način nauka može biti ključna pokretačka snaga za unapređenje tehnološkog razvoja, konkurentnosti i ukupnog društvenog napretka.

U kontekstu ubrzanog tehnološkog razvoja i globalne konkurencije, pitanje kako nauka može efikasno služiti inovacijama izaziva sve veći interes širom svijeta. Ova panel diskusija ima ambiciju da proširi horizonte razumijevanja te temeljne veze, analizirajući kako naučna istraživanja doprinose inovacijama u različitim sektorima. Naročita pažnja biće posvećena identifikaciji ključnih izazova, prilika i potreba za unapređenje interakcije između donosilaca odluka, privrede i naučne zajednice u Crnoj Gori.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.