Moja ekonomija – aplikacija dostupna studentima i u ljetnjem semestru




Moja ekonomija – aplikacija dostupna studentima i u ljetnjem semestru

Studentima Primijenjenih studija i u drugom semestru na raspoloaganju je korišćenje inovativne aplikacije za učenje "Moja ekonomija".

"Aplikacija Moja ekonomija predstavlja inicijativu koja pruža studentima primijenjenih studija menadžmenta jedinstveno iskustvo učenja", smatra docent dr Tamara Backović, prodekanka za međunarodnu saradnju i saradnica na projektu. "Nastala je u saradnji sa stručnjacima i profesorima našeg Fakulteta, osiguravajući tako relevantnost i sveobuhvatnost obrađenog gradiva."

Na svom mobilnom telefonu i kroz pet minuta igre dnevno, studentima se nudi zabavan način da pređene lekcije na fakultetu ponove i pripreme se za ispit.

Jedna od ključnih inovacija ove aplikacije jeste mogućnost praćenja napretka studenata kroz naprednu analitiku, omogućavajući predavačima da pruže dodatnu podršku i personalizovanu nastavu prema individualnim potrebama svakog studenta. "Cilj je podržati studente u učenju, pripremi ispita i testiranju znanja na inovativan i zabavan način prilagođen novim generacijama. Ekonomski fakultet, kao najstarija viskoškolska ustanova u Crnoj Gori, trudi se da bude inovator u oblasti obrazovanja i da svojim studentima uvijek ponudi dodatnu vrijednost", dodala je profesorica Backović.

Projekat je urađen u saradnji sa digitalnom agencijom Alicorn, a finansirao ga je Fond za inovacije Crne Gore u okviru programa Kolaborativni grantovi za inovacije. Dodijeljeni grant je usmjeren ka daljem razvoju ZUNO tehnologije i njenom prilagođavanju velikim sistemima. Ovaj softver je prethodno korišćen za kreiranje deset edukativnih video igara. 

Milutin Pavićević, idejni tvorac softvera, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima: "Prijatno smo iznenađeni angažovanjem studenata tokom prvog semestra. Analize i podaci pokazuju konstantno vraćanje aplikaciji, što potvrđuje uspjeh u postizanju ključnih ciljeva. Nakon prilagođavanja i testiranja sa Ekonomskim fakultetom, spremni smo za naredne korake i organizacije koje će koristiti ZUNO platformu u svom punom kapacitetu.”

Studenti mogu preuzeti aplikaciju sa Android i iOS prodavnica.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.