Potpisan Sporazum o saradnji sa CKB, uskoro stručna praksa za studente




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović i  glavni izvršni direktor Crnogorske komercijalne banke g-din Pal Kovacs  potpisali su Sporazum o saradnji. Ovaj događaj predstavlja još jednu potvrdu da je jačanje bliskih veza sa privredom i biznis zajednicom važan strateški pravac razvoja Ekonomskog fakulteta.

Predstavnici dvije uspješne institucije najavili su saradnju u cilju unaprijeđenja poslovnog ambijenta kroz realizaciju zajedničkih aktivnosti, izrazili značaj kontinuiranog obrazovanja i praktičnog usavršavanja studenata u njihovoj pripremi za tržište rada., da zajedničkim snagama mogu razvijati principe dobre korporativne prakse i standarda poslovanja među kojima je i društevno odgovorno poslovanje.

Prva zajednička aktivnost koja proizilazi iz Sporazuma je organizovanje stručne prakse studenata četvrte godine Ekonomskog fakulteta u Crnogorskoj komercijalnoj banci, za koju će uskoro biti objavljen poziv na sajtu Ekonomskog fakulteta. Ovaj vid sticanja stručnih praktičnih znanja će za početak  biti organizovano u Call Centru, u trajanju od 6 mjeseci, uz fleksibilno radno vrijeme, tako da bi studenti mogli da pohađaju nastavu bez izostajanja. Studenti će prije početka angažovanja dobiti adekvatnu internu obuku za rad u Call Centru.

Osim stručne prakse, Sporazum predviđa saradnju Fakulteta i Banke i  kroz organizaciju događaja, predavanja, stručnih rasprava, tribina, foruma, okruglih stolova, kao i usavršavanje predavača, trenera i zaposlenih kod ugovornih strana.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.